Egyszerű Csokis Muffin recept, karamellás csokoládé pasztillával

Egyszerű Csokis Muffin recept, karamellás csokoládé pasztillával

Egyszerű csokis muffin recept, karamellás csokoládé darabokkal. Nagyon finom, igazán gyorsan elkészíthető, extra csokis és nagyon könnyű recept. A szőke csoki daraboknak köszönhetőem a csokoládé mellett megjelenik egy lágy karamellás íz a muffinban, ami tökéletesen harmonizál a jó minőségű étcsoki ízével.

Egyszerű Csokis Muffin recept, szőke (karamellás) csokoládé pasztillával

Egyszerű Csokis Muffin recept

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 100 g jó minőségű 75%-os étcsoki
  • 100 g vaj
  • 1 cs só
  • 2 db tojás (M-es)
  • 15 dkg barnacukor
  • 12 dkg kajszilekvár
  • 3 ek tej
  • ½ tk sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg szőke (karamellás) csokoládé

*A karamellás csokit itt tudod beszerezni. Ha pedig magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod. 🙂

Dano Ceramics – Egykezes kerámia
Annyira jól mutatnak a kis muffinok ezen a kerámia tányéron, amit @dano.ceramics készített nekem ajándékba.🥰 Danó történetére nagyon nehéz szavakat találni. Ha esetleg még nem ismernétek, akkor mindenképpen nézzetek utána ennek az elképesztő csajszinak!🤩 Amennyiben pedig úgy döntenétek, hogy szeretnétek egyet a szépséges kerámiáiból, akkor ne habozzatok rendelni, hiszen a kerámiái megvásárlásával a további rehabilitációját támogatjuk. 💌 ⁠

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Az étcsokoládét és a vajat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük. Ha a csoki teljesen elolvadt lehúzzuk a tűzhelyről.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a tojásokat és a barnacukrot, majd ezt felhabosítjuk.
  3. A tojásokhoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a picit kihűlt vajas csokoládét és a kajszilekvárt is.
  4. A hozzávalókat csomómentes, homogén masszává keverjük.
  5. A kész masszát sütőpapírral bélelt muffin formákba kanalazzuk. Fontos, hogy csak 3/4-ig töltsük a muffi kapszlikat. Így mehetnek is a sütőbe.
  6. A muffinokat 175°C-on alul-felül sütésen, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Semmiképpen se süssük túl a csokis muffinokat, ne hagyjuk őket a sütőben kiszáradni. Ezek a muffinok akkor tökéletesek ha pihe-puhák.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Csokis Muffin recept, szőke csokoládé pasztillával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha