Egyszerű Csokis Muffin recept, karamellás csokoládé pasztillával

Egyszerű Csokis Muffin recept, karamellás csokoládé pasztillával

Egyszerű csokis muffin recept, karamellás csokoládé darabokkal. Nagyon finom, igazán gyorsan elkészíthető, extra csokis és nagyon könnyű recept. A szőke csoki daraboknak köszönhetőem a csokoládé mellett megjelenik egy lágy karamellás íz a muffinban, ami tökéletesen harmonizál a jó minőségű étcsoki ízével.

Egyszerű Csokis Muffin recept, szőke (karamellás) csokoládé pasztillával

Egyszerű Csokis Muffin recept

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 100 g jó minőségű 75%-os étcsoki
  • 100 g vaj
  • 1 cs só
  • 2 db tojás (M-es)
  • 15 dkg barnacukor
  • 12 dkg kajszilekvár
  • 3 ek tej
  • ½ tk sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg szőke (karamellás) csokoládé

*A karamellás csokit itt tudod beszerezni. Ha pedig magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod. 🙂

Dano Ceramics – Egykezes kerámia
Annyira jól mutatnak a kis muffinok ezen a kerámia tányéron, amit @dano.ceramics készített nekem ajándékba.🥰 Danó történetére nagyon nehéz szavakat találni. Ha esetleg még nem ismernétek, akkor mindenképpen nézzetek utána ennek az elképesztő csajszinak!🤩 Amennyiben pedig úgy döntenétek, hogy szeretnétek egyet a szépséges kerámiáiból, akkor ne habozzatok rendelni, hiszen a kerámiái megvásárlásával a további rehabilitációját támogatjuk. 💌 ⁠

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Az étcsokoládét és a vajat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük. Ha a csoki teljesen elolvadt lehúzzuk a tűzhelyről.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a tojásokat és a barnacukrot, majd ezt felhabosítjuk.
  3. A tojásokhoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a picit kihűlt vajas csokoládét és a kajszilekvárt is.
  4. A hozzávalókat csomómentes, homogén masszává keverjük.
  5. A kész masszát sütőpapírral bélelt muffin formákba kanalazzuk. Fontos, hogy csak 3/4-ig töltsük a muffi kapszlikat. Így mehetnek is a sütőbe.
  6. A muffinokat 175°C-on alul-felül sütésen, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Semmiképpen se süssük túl a csokis muffinokat, ne hagyjuk őket a sütőben kiszáradni. Ezek a muffinok akkor tökéletesek ha pihe-puhák.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Csokis Muffin recept, szőke csokoládé pasztillával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet