Egyszerű Csokis Muffin recept, karamellás csokoládé pasztillával

Egyszerű csokis muffin recept, karamellás csokoládé darabokkal. Nagyon finom, igazán gyorsan elkészíthető, extra csokis és nagyon könnyű recept. A szőke csoki daraboknak köszönhetőem a csokoládé mellett megjelenik egy lágy karamellás íz a muffinban, ami tökéletesen harmonizál a jó minőségű étcsoki ízével.

Egyszerű Csokis Muffin recept, szőke (karamellás) csokoládé pasztillával

Egyszerű Csokis Muffin recept

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 100 g jó minőségű 75%-os étcsoki
  • 100 g vaj
  • 1 cs só
  • 2 db tojás (M-es)
  • 15 dkg barnacukor
  • 12 dkg kajszilekvár
  • 3 ek tej
  • ½ tk sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg szőke (karamellás) csokoládé

*A karamellás csokit itt tudod beszerezni. Ha pedig magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod. 🙂

Dano Ceramics – Egykezes kerámia
Annyira jól mutatnak a kis muffinok ezen a kerámia tányéron, amit @dano.ceramics készített nekem ajándékba.? Danó történetére nagyon nehéz szavakat találni. Ha esetleg még nem ismernétek, akkor mindenképpen nézzetek utána ennek az elképesztő csajszinak!? Amennyiben pedig úgy döntenétek, hogy szeretnétek egyet a szépséges kerámiáiból, akkor ne habozzatok rendelni, hiszen a kerámiái megvásárlásával a további rehabilitációját támogatjuk. ? ⁠

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Az étcsokoládét és a vajat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük. Ha a csoki teljesen elolvadt lehúzzuk a tűzhelyről.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a tojásokat és a barnacukrot, majd ezt felhabosítjuk.
  3. A tojásokhoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a picit kihűlt vajas csokoládét és a kajszilekvárt is.
  4. A hozzávalókat csomómentes, homogén masszává keverjük.
  5. A kész masszát sütőpapírral bélelt muffin formákba kanalazzuk. Fontos, hogy csak 3/4-ig töltsük a muffi kapszlikat. Így mehetnek is a sütőbe.
  6. A muffinokat 175°C-on alul-felül sütésen, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Semmiképpen se süssük túl a csokis muffinokat, ne hagyjuk őket a sütőben kiszáradni. Ezek a muffinok akkor tökéletesek ha pihe-puhák.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Csokis Muffin recept, szőke csokoládé pasztillával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]