Mogyoróvajas Brownie recept

Mogyoróvajas Brownie recept

Mogyoróvajas Brownie recept: Nagyon finom pihe-puha, szaftos brownie recept egy kis mogyoróvajjal felturbózva. Igazán gyors és nagyon egyszerű recept!

Mogyoróvajas Brownie recept

Mogyoróvajas Brownie recept

Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • vanília
  • pár csepp rum
  • 20 dkg vaj
  • 25-30 dkg cukor (Ízlés szerint, de számítsuk bele, hogy a mogyoróvaj sós 🙂 )
  • 2 dl víz

Tetejére

  • 3-5 ek mogyoróvaj (olvasztva)
  • mandula (tetszés szerint pirítva)

Mogyoróvajas Brownie recept Mohr Míra

Elkészítés:

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A vízben felforraljuk a vajat, majd hozzáadjuk a kakaóport, és kihűtjük.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, majd elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a kakaós masszát és joghurtot.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat, a rumot, a vaniliát, és teljesen elkeverjük.
  5. A kész masszát szilikonos sütőpapírral bélet formába öntjük és 180°C-on pontosan 20 perc alatt készre sütjük a brownie -t. (A tűpróba ennél a brownienál is alkalmatlan, úgyhogy nyugodtan hanyagoljuk. 🙂 Akkor jó a brownie ha kívül szilárd, de belül még nagyon krémes.)
  6. A brownie tetejét még melegen megkenjük az olvasztott mogyoróvajjal, majd megszórjuk mandulával.
  7. A mogyoróvajas browniet nagyjából 1 órát, de minimum 45 percet szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk mielőtt megvágjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

 

mogyivajas brownie recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha