Sütőtökös-pekándiós Brownie ⁠

Sütőtökös-pekándiós Brownie ⁠

🧡 Sütőtökös-pekándiós Brownie ⁠🎃

Egy falat tömény ősz.🍂🥰

Azt hiszem ez jellemzi a legjobban, ezt a finomságot. Nem tudom mi mást írhatnék róla… nagyon finom, imádni fogod!⁠🤤
⁠⁠

sütőtökös brownie

Hozzávalók a brownie alaphoz:

  • 25 dkg liszt
  • 37 dkg cukor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás (M-es)
  • 2 dl víz
  • 20 dkg vaj
  • kicsi vanília paszta

elkészítés

  1. A vizet és a vajat elkezdjük összemelegíteni. Addig melegítjük, amíg a vaj teljesen elolvad.
  2. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk. Hozzáadjuk a vajas masszát és a tojásokat, majd jól elkeverjük.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on alul- felül sütésen először 15 percig sütjük. (Ha hamarabb elkezd puklisodni, akkor vegyük ki és rakjuk rá a sütőtökös masszát.)

 

pekándiós brownie

granola

Sütőtökös-pekándiós massza Hozzávalók:

elkészítés

  1. A sütőtököt a szokásos módon megmossuk, négybe vágjuk kimagozzuk, és megsütjük.
  2. Egy nagyobb tálba kikakanalazzuk a megsült sütőtököt.
  3. Hozzáadjuk a barnacukrot, a mogyivajat és robotgéppel jól elkeverjük.
  4. Beleforgatjuk a granolát.
  5. A masszát egy szilikonos sütőpapírra kenjük. Szép egyenletesen eloszlatjuk, hogy pont akkora területen legyen, mint amekkora a brownienk.
  6. A brownienkat 15 perc után, amikor már félig megsült kivesszük a sütőből és ráforgatjuk a sütőtökös masszát. Csak egy határozott mozdulattal ráfordítjuk, majd egyszerűen lehúzzuk a masszáról a sütőpapírt. Szükséges, hogy ezzel a módszerrel fordítsuk rá, ugyanis a sütőtökös masszák nehezebb, mint a félig nyers brownie tésztánk. Ezért, ha csak egyszerűen megpróbálnánk rákenni a masszát nem tudnánk anélkül elkenni, hogy ne törne roncsolódna a brownie. Így viszont nagyon szép egyenletesek lesznek a rétegek.
  7. Visszatesszük a sütőben és 15 perc alatt készre sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha