Sütőtökös-pekándiós Brownie ⁠

Sütőtökös-pekándiós Brownie ⁠

🧡 Sütőtökös-pekándiós Brownie ⁠🎃

Egy falat tömény ősz.🍂🥰

Azt hiszem ez jellemzi a legjobban, ezt a finomságot. Nem tudom mi mást írhatnék róla… nagyon finom, imádni fogod!⁠🤤
⁠⁠

sütőtökös brownie

Hozzávalók a brownie alaphoz:

  • 25 dkg liszt
  • 37 dkg cukor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás (M-es)
  • 2 dl víz
  • 20 dkg vaj
  • kicsi vanília paszta

elkészítés

  1. A vizet és a vajat elkezdjük összemelegíteni. Addig melegítjük, amíg a vaj teljesen elolvad.
  2. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk. Hozzáadjuk a vajas masszát és a tojásokat, majd jól elkeverjük.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on alul- felül sütésen először 15 percig sütjük. (Ha hamarabb elkezd puklisodni, akkor vegyük ki és rakjuk rá a sütőtökös masszát.)

 

pekándiós brownie

granola

Sütőtökös-pekándiós massza Hozzávalók:

elkészítés

  1. A sütőtököt a szokásos módon megmossuk, négybe vágjuk kimagozzuk, és megsütjük.
  2. Egy nagyobb tálba kikakanalazzuk a megsült sütőtököt.
  3. Hozzáadjuk a barnacukrot, a mogyivajat és robotgéppel jól elkeverjük.
  4. Beleforgatjuk a granolát.
  5. A masszát egy szilikonos sütőpapírra kenjük. Szép egyenletesen eloszlatjuk, hogy pont akkora területen legyen, mint amekkora a brownienk.
  6. A brownienkat 15 perc után, amikor már félig megsült kivesszük a sütőből és ráforgatjuk a sütőtökös masszát. Csak egy határozott mozdulattal ráfordítjuk, majd egyszerűen lehúzzuk a masszáról a sütőpapírt. Szükséges, hogy ezzel a módszerrel fordítsuk rá, ugyanis a sütőtökös masszák nehezebb, mint a félig nyers brownie tésztánk. Ezért, ha csak egyszerűen megpróbálnánk rákenni a masszát nem tudnánk anélkül elkenni, hogy ne törne roncsolódna a brownie. Így viszont nagyon szép egyenletesek lesznek a rétegek.
  7. Visszatesszük a sütőben és 15 perc alatt készre sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet