Egyszerű Pavlova Torta Recept

Egyszerű Pavlova Torta recept

Egyszerű Pavlova Torta Recept: Pavlova torta, egyszerűen tökéletes ebben a nyári hőségben.  A receptben pontosan leírtam minden kis apró tippet, hogy hogyan lesz nektek is tökéletes a pavlovátok. A tojáshab helyes tesztelésétől a hőfok-titkokig mindenre igyekeztem kitérni!! 🙂

Egyszerű Pavlova Torta Recept

Hozzávalók a Pavlova alapjához:

  • 5 db tojásfehérje (M-es)
  • csipet só
  • 250 g kristálycukor
  • 1 kk vanília paszta
  • 1 ek keményítő

További Hozzávalók:

  • 400 g cukrozott, növényi habtejszín
  • gyümölcsök és csokidarabok
Tökéletes Pavlova Torta Recept
Rövid videó az elkészítésről itt.

Egyszerű Pavlova Torta Recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A sütőnket előmelegítjük alul-felül sütésen 180°C-ra.
  2. Egy nagy tálba öntjük a tojásfehérjéket, a csipet sót és a cukrot, majd kemény habbá verjük kb 15 percen keresztül. Akkor jó a hab, ha szép fényes és a cukor teljesen elolvadt benne. Ahhoz, hogy utóbbit meg tudjuk állapítani egy kis krémet vegyünk ki és kenjük el a mutató és a hüvelykujjunk között, ha nem érzünk cukor darabokat csak ragacsos krémet, akkor tökéletes.
  3. Beleforgatjuk a habunkba a vaníliát és a keményítőt.
  4. A kész masszát sütőpapíron eloszlatjuk.
  5. A sütőnk hőfokát levesszük 90°C-ra és 80 percen keresztül szárítjuk a a pavlovánkat. Viszont fontos volt, hogy a 180°C-ra melegítsük elő, hiszen ettől lesz kívül ropogós belül puha.
  6. 80 perc után lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  7. A kihűlt pavlovát megkenjük habtejszínnel, megszórjuk gyümölcsökkel és csoki darabokkal és már fogyaszthatjuk is, tetszés szerint fél órára a hűtőbe is rakhatjuk fogyasztás előtt.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

Pavlova Torta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]