Egyszerű Pavlova Torta Recept: Pavlova torta, egyszerűen tökéletes ebben a nyári hőségben. A receptben pontosan leírtam minden kis apró tippet, hogy hogyan lesz nektek is tökéletes a pavlovátok. A tojáshab helyes tesztelésétől a hőfok-titkokig mindenre igyekeztem kitérni!! 🙂
Hozzávalók a Pavlova alapjához:
- 5 db tojásfehérje (M-es)
- csipet só
- 250 g kristálycukor
- 1 kk vanília paszta
- 1 ek keményítő
További Hozzávalók:
- 400 g cukrozott, növényi habtejszín
- gyümölcsök és csokidarabok
Egyszerű Pavlova Torta Recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A sütőnket előmelegítjük alul-felül sütésen 180°C-ra.
- Egy nagy tálba öntjük a tojásfehérjéket, a csipet sót és a cukrot, majd kemény habbá verjük kb 15 percen keresztül. Akkor jó a hab, ha szép fényes és a cukor teljesen elolvadt benne. Ahhoz, hogy utóbbit meg tudjuk állapítani egy kis krémet vegyünk ki és kenjük el a mutató és a hüvelykujjunk között, ha nem érzünk cukor darabokat csak ragacsos krémet, akkor tökéletes.
- Beleforgatjuk a habunkba a vaníliát és a keményítőt.
- A kész masszát sütőpapíron eloszlatjuk.
- A sütőnk hőfokát levesszük 90°C-ra és 80 percen keresztül szárítjuk a a pavlovánkat. Viszont fontos volt, hogy a 180°C-ra melegítsük elő, hiszen ettől lesz kívül ropogós belül puha.
- 80 perc után lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
- A kihűlt pavlovát megkenjük habtejszínnel, megszórjuk gyümölcsökkel és csoki darabokkal és már fogyaszthatjuk is, tetszés szerint fél órára a hűtőbe is rakhatjuk fogyasztás előtt.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu