Ezt a kis csinos tortát sütöttem idén a szülinapomra, ezért csakis a kedvenceim vannak benne. ? Egyszerű Karamellás-Csokis Pucér Torta Recept ? Lágy és habos mascarponés krém, rengeteg karamellás csokoládéval, igazán szaftos csokis piskóták között rétegezve. ? És hát természetesen nem csak csinos, de naaagyon finom! ?
Hozzávalók a Torta alapjához:
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél készíteni, akkor kattints IDE.
- 100 g étcsoki (min 85%-os)
- 200 g vaj
- 230 g cukor
- 250 g liszt
- 3 db tojás (M-es)
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 ml tej
- 1 kk vanília paszta
elkészítés
- Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
- A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával robotgéppel elkeverjük (nem kell felhabosítani).
- A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
- A kihűlt vajas csokit belecsorgatjuk a tojásos masszába, hozzáadunk 2 evőkanállal a szára hozzávalókból és robotgéppel csomómentesre keverjük.
- Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a többi száraz hozzávalónkat és a tejet is. Elkeverjük csomómentesre. Fontos, hogy gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk és soha ne keverjük túl a piskótánkat!
- A kész masszánkat ketté osztjuk és 2 db 18 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
- A kész piskótáinkat kihűtjük, majd három-három (vagy akár négy-négy) egyenlő lappá vágjuk.
Hozzávalók Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 500 g cukrozott, növényi habtejszín
- 7 ek porcukor
- 1 ek vanília paszta
- pár csepp citromlé
- 1 késhegynyi fahéj
További hozzávalók:
- 200 g szőke (karamellás) csokoládé
*A karamellás csokit itt tudod beszerezni. Ha esetleg magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod. 🙂
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A mascarponét és a cukrot egy nagy tálba öntjük, majd teljesen elkeverjük.
- Hozzákeverjük a vaníliát, a citromlét és a fahéjat is.
- Végül hozzáöntjük a cukrozott növényi habtejszínt és robotgép segítségével tartós, lágy krémmé keverjük.
- A karamellás csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
- A kihűlt piskótákat a mascarponés krémünkkel és az olvasztott karamellás csokoládénkkal rétegezzük. (A piskótát egyenletesen megkenjük a mascarponés krémmel, majd 2-3 evőkanálnyi szőke csokoládét csorgatunk a krém tetejére.)
- A tortalapok rétegzése után a torta külsejét vékonyan beburkoljuk a krémünkkel, majd a olvasztott szőke csokit csorgatunk le az oldalán és oszlatunk el a tetején.
- A kész tortánkat minimum 4 órán át a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.