Egyszerű Pucér Torta Recept

Ezt a kis csinos tortát sütöttem idén a szülinapomra, ezért csakis a kedvenceim vannak benne. ? Egyszerű Karamellás-Csokis Pucér Torta Recept ? Lágy és habos mascarponés krém, rengeteg karamellás csokoládéval, igazán szaftos csokis piskóták között rétegezve. ? És hát természetesen nem csak csinos, de naaagyon finom! ?

Egyszerű Pucér Torta Recept

Egyszerű Karamellás Pucér Torta Recept

Hozzávalók a Torta alapjához:

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél készíteni, akkor kattints IDE.

  • 100 g étcsoki (min 85%-os)
  • 200 g vaj
  • 230 g cukor
  • 250 g liszt
  • 3 db tojás (M-es)
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 100 ml tej
  • 1 kk vanília paszta

elkészítés

  1. Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
  2. A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával robotgéppel elkeverjük (nem kell felhabosítani).
  3. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
  4. A kihűlt vajas csokit belecsorgatjuk a tojásos masszába, hozzáadunk 2 evőkanállal a szára hozzávalókból és robotgéppel csomómentesre keverjük.
  5. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a többi száraz hozzávalónkat és a tejet is. Elkeverjük csomómentesre. Fontos, hogy gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk és soha ne keverjük túl a piskótánkat!
  6. A kész masszánkat ketté osztjuk és 2 db 18 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
  7. A kész piskótáinkat kihűtjük, majd három-három (vagy akár négy-négy) egyenlő lappá vágjuk.

Egyszerű Pucér Torta Recept

Hozzávalók Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g cukrozott, növényi habtejszín
  • 7 ek porcukor
  • 1 ek vanília paszta
  • pár csepp citromlé
  • 1 késhegynyi fahéj

További hozzávalók:

  • 200 g szőke (karamellás) csokoládé

*A karamellás csokit itt tudod beszerezni. Ha esetleg magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod. 🙂

Karamellás-Csokis Torta Recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A mascarponét és a cukrot egy nagy tálba öntjük, majd teljesen elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a vaníliát, a citromlét és a fahéjat is.
  3. Végül hozzáöntjük a cukrozott növényi habtejszínt és robotgép segítségével tartós, lágy krémmé keverjük.
  4. A karamellás csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  5. A kihűlt piskótákat a mascarponés krémünkkel és az olvasztott karamellás csokoládénkkal rétegezzük. (A piskótát egyenletesen megkenjük a mascarponés krémmel, majd 2-3 evőkanálnyi szőke csokoládét csorgatunk a krém tetejére.)
  6. A tortalapok rétegzése után a torta külsejét vékonyan beburkoljuk a krémünkkel, majd a olvasztott szőke csokit csorgatunk le az oldalán és oszlatunk el a tetején.
  7. A kész tortánkat minimum 4 órán át a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Egyszerű Karamellás-Csokis Torta Recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]