🍓 Epres Tarte Tatin, ami soha nem éli túl az első éjszakát. 🤤🥧 De egyebéként nem azért, mert ennyire falánkok lennénk😅… hanem mert egyszerűen eteti magát! Naaagyon finom! Roppanós vajas tészta, isteni gyümölcsréteggel. Ti is imádni fogjátok, mindenképpen próbáljátok ki! 😘
Hozzávalók az Epres Tarte Tatin alapjához:
Ez a Tarte Tatin egy 28 cm-es torta, nagyjából 14 normál szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
- 50 dkg liszt
- kb 1,5 dl hideg víz
- pici só
(Fontos, hogy minden hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)
elkészítés
- A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
- Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
- Kinyújtjuk a tésztát, és formára vágjuk.
- A formára vágott tésztát 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
További Hozzávalók az Epres Tarte Tatinhez
Ha át szeretnéd számolni, hogy az 5-6 nagyobb alma pontosan, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.
- 5-6 db nagyobb alma
- 250 g eper
- 6-7 ek cukor
- 80 g vaj
elkészítés
- Az almákat meghámozzuk és tetszés szerint felekre vagy negyedekre vágjuk. Az epreket is megmossuk és felszeleteljük.
- Egy nagyobb, min 22 cm átmérőjű serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és betudjuk rakni a sütőben) beleöntjük a cukrot.
- Rátépkedjük a cukorra a vajat és szépen, körkörösen belefektetjük az almaszeleteket és az epret is.
- Lefedjük a serpenyőt fedővel, és a gyümölcsöket közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 35 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
- Ha már jól átpárolódott az alma és megfőtt az eper a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
- Előmelegített sütőbe 200°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
- Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.