Epres Tarte Tatin Recept

🍓 Epres Tarte Tatin, ami soha nem éli túl az első éjszakát. 🤤🥧 De egyebéként nem azért, mert ennyire falánkok lennénk😅… hanem mert egyszerűen eteti magát! Naaagyon finom! Roppanós vajas tészta, isteni gyümölcsréteggel. Ti is imádni fogjátok, mindenképpen próbáljátok ki!⁠ 😘

Epres recept

Hozzávalók az Epres Tarte Tatin alapjához:

Ez a Tarte Tatin egy 28 cm-es torta, nagyjából 14 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 50 dkg liszt
  • kb 1,5 dl hideg víz
  • pici só

(Fontos, hogy minden hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)

elkészítés

  1. A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és formára vágjuk.
  5. A formára vágott tésztát 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

Epres Tarte Tatin recept

További Hozzávalók az Epres Tarte Tatinhez

Ha át szeretnéd számolni, hogy az 5-6 nagyobb alma pontosan, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • 5-6 db nagyobb alma
  • 250 g eper
  • 6-7 ek cukor
  • 80 g vaj

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és tetszés szerint felekre vagy negyedekre vágjuk. Az epreket is megmossuk és felszeleteljük.
  2. Egy nagyobb, min 22 cm átmérőjű serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és betudjuk rakni a sütőben) beleöntjük a cukrot.
  3. Rátépkedjük a cukorra a vajat és szépen, körkörösen belefektetjük az almaszeleteket és az epret is.
  4. Lefedjük a serpenyőt fedővel, és a gyümölcsöket közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 35 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
  5. Ha már jól átpárolódott az alma és megfőtt az eper a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
  6. Előmelegített sütőbe 200°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
  7. Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Epres Tarte Tatin recept

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük