Erdeigyümölcsös Galette recept, az egyszerű francia pite

Erdeigyümölcsös Galette recept, az egyszerű francia pite

Erdeigyümölcsös Galette recept, az egyszerű francia pite. 🙌 Ennek a receptnek is -mint a legtöbb francia receptnek- a titka a sok-sok kiváló minőségű vaj. Ha ez megvan hozzá, akkor semmi akadálya nincs, hogy a receptünk tökéletes legyen. 🤩

Erdeigyümölcsös Galette Pite

Erdeigyümölcsös Galette Hozzávalók:

  • 100 g liszt BL-55
  • 100 g félfogós liszt
  • csipet só
  • 100 g vaj (hideg, apróra kockázott)
  • kb. 75 ml hideg víz
  • 350 g erdei gyümölcs (Lehetőleg friss. Ha fagyasztottat használunk, akkor 1-2 ek extra lisztre lesz még szükségünk)
  • 110 g barnacukor
  • 1 db tojássárgája

Erdeigyümölcsös Galette, az egyszerű francia pite

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a liszteket, a csipet sót és a vajat. Késbetétes robotgéppel daraszerűre keverjük.
  2. Hozzákeverjük a vizet és robotgéppel jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd egy gombóccá gyúrjuk.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen vékony körlappá nyújtjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. A gyümölcsöket a tésztára fektetjük úgy, hogy 2-3 centiméternyi tésztát a végéből üresen hagyunk, miert ezt a részt fogjuk visszahajtogatni. (Ha fagyasztott gyümölcsökből dolgozunk forgassunk hozzájuk egy-két evőkanál lisztet mielőtt a tésztára helyezzük, hiszen nagyon sok levet fognak engedni és nem szeretnénk, hogy eláztassák a pitét.)
  5. A gyümölcsöket bőségesen megszórjuk a barnacukorral, csak 1-2 evőkanálnyit hagyunk meg belőle.
  6. A tészta végeit visszahajtjuk (ahogy a képen is látszik).
  7. A tojássárgáját egy pici tálkába törjük, és megkenjük vele a tészta szélét.
  8. A maradék barnacukrunkkal megszórjuk a tészta szélét. Itt is bánjuk bőségesen a szórással, hiszen a tésztában nincsen cukor.
  9. Az erdeigyümölcsös galettet 175°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük.
  10. A kész francia pitét kicsit kihűtjük, majd tetszés szerint akár fagylalttal is tálalhatjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Az egyszerű francia pite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha