Erdeigyümölcsös Galette recept, az egyszerű francia pite

Erdeigyümölcsös Galette recept, az egyszerű francia pite

Erdeigyümölcsös Galette recept, az egyszerű francia pite. 🙌 Ennek a receptnek is -mint a legtöbb francia receptnek- a titka a sok-sok kiváló minőségű vaj. Ha ez megvan hozzá, akkor semmi akadálya nincs, hogy a receptünk tökéletes legyen. 🤩

Erdeigyümölcsös Galette Pite

Erdeigyümölcsös Galette Hozzávalók:

  • 100 g liszt BL-55
  • 100 g félfogós liszt
  • csipet só
  • 100 g vaj (hideg, apróra kockázott)
  • kb. 75 ml hideg víz
  • 350 g erdei gyümölcs (Lehetőleg friss. Ha fagyasztottat használunk, akkor 1-2 ek extra lisztre lesz még szükségünk)
  • 110 g barnacukor
  • 1 db tojássárgája

Erdeigyümölcsös Galette, az egyszerű francia pite

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a liszteket, a csipet sót és a vajat. Késbetétes robotgéppel daraszerűre keverjük.
  2. Hozzákeverjük a vizet és robotgéppel jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd egy gombóccá gyúrjuk.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen vékony körlappá nyújtjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. A gyümölcsöket a tésztára fektetjük úgy, hogy 2-3 centiméternyi tésztát a végéből üresen hagyunk, miert ezt a részt fogjuk visszahajtogatni. (Ha fagyasztott gyümölcsökből dolgozunk forgassunk hozzájuk egy-két evőkanál lisztet mielőtt a tésztára helyezzük, hiszen nagyon sok levet fognak engedni és nem szeretnénk, hogy eláztassák a pitét.)
  5. A gyümölcsöket bőségesen megszórjuk a barnacukorral, csak 1-2 evőkanálnyit hagyunk meg belőle.
  6. A tészta végeit visszahajtjuk (ahogy a képen is látszik).
  7. A tojássárgáját egy pici tálkába törjük, és megkenjük vele a tészta szélét.
  8. A maradék barnacukrunkkal megszórjuk a tészta szélét. Itt is bánjuk bőségesen a szórással, hiszen a tésztában nincsen cukor.
  9. Az erdeigyümölcsös galettet 175°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük.
  10. A kész francia pitét kicsit kihűtjük, majd tetszés szerint akár fagylalttal is tálalhatjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Az egyszerű francia pite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet