Fehércsokis, erdei gyümölcsös pite

Fehércsokis, erdei gyümölcsös pite

Ez a pite egy 29 cm-es Gyümölcstorta sütőformában készült, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Vajas tészta: 

  • 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 50 dkg liszt (én ebből 12 dkg-t félfogós lisztből szoktam, azzal a legfinomabb)
  • 8-12 ek hideg víz

(Fontos, hogy hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)

  1. A Lisztet a vajjal robotgéppel dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk.
  4. Belenyomkodjuk a tésztát a formánkba. (Én nem szoktam kivajazni a formát. Sosem ragad bele, mert van elég vaj a tésztában. 🙂 Csak akkor vajazzuk ki, ha régi a sütőformánk. )
  5. Hűtőben pihentetjük, amég elkészítjük a tölteléket.

 

Fehércsokis töltelék:

  • 400 ml habtejszín
  • 200 g fehércsoki
  • 3 tojás sárgája
  • 3 csapott ek keményítő
  1. A tejszínt el kezdjük melegíteni és elolvasztjuk benne a csokit.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. (Fontos, hogy a tejszínt csak melegítsük, ne forraljuk! Különben a tojásokat berántjuk és darabos lesz a krémünk.)
  3. A masszából pár ek kiveszünk egy külön tálba és elkeverük a keményítővel csomómentesen.
  4. A keményítős masszát vissza öntjük és kicsit bsűrtjük a tölteléket.
  5. Ráöntjük a vajas tésztánkra és mehet a sütőbe és 180C-on 25 perc alatt készre sütjük.

 

Erdei gyümölcsös réteg:

  • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • ízls szerint cukor
  • 1 cs agartine
  1. A gyümölcsöket a cukorral elkezdjük főzni.
  2. Nagyjából 15-20 perc után, átszűrhetjük vagy leturmikolhatjuk.
  3. Vissza tesszük forrni és az agartine-nel besűrítjük vagy csak szimplán tovább főzzük és természetes módon besűrítjük.
  4. Ráöntjük a piténkre.
  5. A hűtőben hagyjuk hűlni egész éjszakán át (de min 5-6 óra).

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://youtu.be/mLCqE7HFOXM

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet