Karamellizált fehércsokis-mandulás kosárkák

Karamellizált fehércsokis-mandulás kosárkák

https://www.youtube.com/watch?v=9nY8Qb2JKE8

HV kb 20 db-hoz

Tészta

Krém

  • 300 g mandula
  • 1 ek vaj
  • 200 ml tejszín
  • 200 g fehércsoki
  1. A mandulát a vajon elkezdjük pirítani.
  2. Ha már majdnem kész hozzáadunk 100g fehércsokit és karamellizáljuk.
  3. Beleöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a maradék csokit. Ha elolvatt a csoki kész is.

További hv-k:

  • kis savanykás lekvár pl.: málna
  •  mandulaszeletek és fris gyümölcsök
  1. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd a formába simítjuk. (Nem kell felnünk van elég vaj a tésztában, így ha nem sérült a formánk nem fog beleragadni. 🙂 )
  2. Villával megszurkáljuk és 180°C-on 5 perc alatt elősütjük.
  3. Megtöltjük 1 kk lekvárral és 1 ek-al a krémből, még 15-20 percet sütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formából.
  5. Mandulaszeletekkel és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha