Mini lekváros pite recept: Egy-egy falatnyi édes, gyümölcsös finomság.
Frissen, melegen a sütőből kivéve szuper gyümölcsös illat járja át a konyhát, de nem sokáig hiszen 3 perc alatt elfogynak a mini piték.
Nagyon fontos, hogy olyan lekvárból készítsük ezt a sütit, amit igazán imádunk. Hiszen a süti ízét a lekvár adja, ha az nem finom akkor a süti sem tud az lenni!
Hozzávalók kb. 18 db mini lekváros pitéhez:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE egy kis segítségért. 🙂
- 250 g liszt
- 1 tojás (m-es)
- 1 kk sütőpor
- 3 ek cukor
- 1 dl hideg víz
- 100 g hideg vaj
- 1 mk szódabikarbóna
Töltelékhez: kis üveg cseresznye lekvár
Kenéshez: 1 tojás + 2 ek tej
Szóráshoz: 2 ek barnacukor
elkészítés
- A hideg vajat apróra kockázzuk.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
- A kész tészta gombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
- A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 7 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle.
- Minden második körlap közepére helyezünk 1-1 púpos teáskanálnyi lekvárt.
- Azokat a körlapokat, amiket üresen hagytunk bevagdossuk. 1-1 X-et vágunk mindegyik közepébe, majd egyesével mindegyik ráhelyezzük a lekváros körlapok közepére.
- A két tésztát egy kisvilla segítségével összenyomkodjuk.
- A mini lekváros pitéket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- Egy pohárban elkeverjük a tojást a tejjel, majd megkenjük a piték tetejét és megszórjuk barnacukorral.
- 175°C-on alul-felül sütésen kb. 12 perc alatt készre sütjük a pitéket, majd kicsit kihűtjük őket fogyasztás elött.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.