Palacsinta Cointreau-s gyümölcszselével

Palacsinta Cointreau-s gyümölcszselével

Palacsinta: 

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 50 g olaj
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 cs
  1. A hozzávalókat összekevrejük habverővel és min 1/2 órát, de akár hosszabban is állni hagyjuk.
  2. Formaelválasztó spray-vel befújjuk a palacsintasütőnket és kisütjük a palikat. (Csak az első pali elött használjuk a spray-t, olaj van a tésztában nem fog leragadni.)

Cointreau-s gyümölcszselé:

  • 4 ek cukor
  • 8 cl Cointreau
  • 15 cl víz
  • 5cl piros gyümölcslé
  • 2 marék aszalt vörösáfonya (nem cukrozott)
  • 2 marék friss piros ribizli
  1. A Cointreau-t, a vízzel és a cukorral feltesszük forrni.
  2. Ha már elkezd sürűsödni hozzáöntjük a gyümilét.
  3. Ha már sűrűbb, cukorszirup állagú elkeverjük benne a gyümiket.
  4. Még melegen a kisült palikra öntjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült palikról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha