Reszelt Meggyes Pite Recept

Reszelt Meggyes Pite Recept

HOZZÁVALÓK két 40×28 CM-ES Meggyes PITE ALAPJÁHOZ

 Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • ½ kg félfogós liszt
  • ½ kg BL-55 liszt
  • 250 g olvasztott vaj
  • 300 ml tej
  • 1 cs por élesztő
  • ½ cs sütőpor
  • 6 ek cukor

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a por élesztőt elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tejet. Késbetétes robotgép segítségével elkeverjük és egy gombóccá gyúrjuk.
  3. A kész tészta gombócunkat (nem teljesen egyenlő arányban) ketté osztjuk. A kisebb gombócot a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A kicsivel nagyobb gombócot pedig kinyújtjuk és a sütőformánkba simítjuk. A sütőformánkat így félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket.

reszelt meggyes pite recept

Meggyes töltelék hozzávalók:

  • 1 kg magozott meggy
  • 3 ek keményítő
  • 250g cukor (+/- ízlés szerint 🙂 )
  • 1 kk fahéj

 elkészítés

  1. A magozott meggyet egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
  2. Ha a gyümölcsök már összeestek és teljesen szétfőttek hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Amint a meggyek már szétestek, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
  4. A kész meggyes tölteléket beleöntjük a pite tésztába.
  5. A kisebb tésztagombócot kivesszük a hűtőből és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a meggyes réteg tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  6. Alufóliával lefedve mehet a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen 35 percre, majd fedő nélkül még kb 25 perc alatt készre sütjük.
  7. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük a kész meggyes pitét

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha