Tarte Tatin

Tarte Tatin

*Tojásmentes, kevés cukrot tartalmaz

A fordított almatortáról először Susan Loomis könyvében olvastam és nagyon megtetszett. Anyukám nagy kedvence lett ez a sütemény. Ha megkérdezem mit készítsek, mindig ez a kívánsága. Imádja, hogy nem túl édes gyümölcs íze van. Készíthetjük barackból, szilvából, körtéből is, mindenhogy isteni. 🙂

Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
  2. A cukrott egy serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és betudjuk rakni a sütőben) öntjük, rátépkedjük a vajat és szépen, körkörösen belefektetjük az almaszeleteket is.
  3. Lefedjük a serpenyőt fedővel, és az almákat közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 35 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
  4. Ha már jól átpárolódott az alma a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
  5. Előmelegített sütőbe 200°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
  6. Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet