Sokatok kérésére meg is érkezett a Halloween-i VörösBársony – Torta receptem. Belül szuper pihe-puha a süti, a tetején pedig imádni való a kis halloween-i dekor 🙂
A Halloween-i VörösBársony – Torta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 1 db (M-es) tojás
- 50 g olaj
- 250 ml tej
- 1 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
- 40 g holland* kakaópor
- 25-25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 150 g szőke csoki (elkészítés ebben a receptben)
- + pillecukor
- + gumicukor szemek
* A holland a.k.a. lúgosított kakaópor savasságát a lekerekített íz kedvéért a gyártás során mesterségesen csökkentik, a színe emiatt jóval sötétebb barna, és ízre csokoládésabb, mint a természetes változaté.

A Halloween-i VörösBársony – Torta elkészítése:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral és az olajjal.
- Hozzáadjuk az ételfestéket és jól elkeverjük.
- A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk. A száraz hozzávalókat a tojásos masszánkba forgatjuk, közben a tejjel hígítjuk.
- Csomómentesre keverjük a masszát, végül pedig beleforgatjuk a csoki darabokat.
- A masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük, majd picit kihűtjük.
- A tetejére megolvasztjuk a pillecukrot, és a videóban látható módon ráhelyezzük, majd gumicukor szemekkel is díszítjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu