Házi calippo jégkrém, lime-menta és málna ízekben. Szuper szomjoltó ebben a 32°C-ban. ?
Igazából fotózni ezeket a jégkrémeket jobban élveztem, mint elkészíteni. Az elkészítés egyszerűen annyi, hogy öntsd össze ezt ezzel és fagyazd le. ? Úgyhogy ezt a szuper gyors receptet hozzá itt találjátok. Viszont a fotózás ennél picit izgibb. ? Olivért kértem meg, hogy szerezzen nekem pár liter jégkockát, mert készítettem egy rakás jégkrémet (amik közül az egyik a calippo), amiket még gyorsan le kéne fotóznom mielőtt elfogynak. ? Szerencsére gyorsan szerzett is, mert sajnos az ilyen koncepcióhoz nem jó az a mezei jégkocka, ami éppen a kéznél van. ?? Tegnap osztottam is meg egy kis insta storyt róla, hogy hogyan készült a fénykép. ?
Lime-Menta ízű calippo hozzávalók (4 db-hoz):
- 100 ml Lime-Menta ízű gyümölcsszörp
- 400 ml víz
- 55 ml frissen facsart citromlé leszűrve
Málna ízű calippo hozzávalók(4 db-hoz):
- 100 ml Málna ízű gyümölcsszörp
- 400 ml víz
- 55 ml frissen facsart citromlé leszűrve
elkészítés
- A szörpök hozzávalóit egy-egy tálba összeöntjük, elkeverjük, majd a formáinkba töltjük. Nekem ezek az ikeás formáim vannak. Ezeken a formákon van megjelölés, hogy meddig kell tölteni folyadékkal, de ha a tiedén esetleg nincs, akkor 2-3 ujjnyi helyet hagyj ki még a kupak alatt.
- A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük, minimum 5 órára. Figyeljünk rá, hogy állítva és ne fektetve rakjuk őket a fagyasztóba, amíg megszilárdulnak. Támasszuk ki őket, hogy teljesen szép vízszintesek legyenek.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.