Joghurtos Citromos Szelet

Szuper egyszerű joghurtos citromos süti. Gyorsan elkészíthető, könnyű, habos finomság.

Tökéletes süti választás a nyári melegben. 🙂

HOZZÁVALÓK EGY 40×28 CM-ES joghurtos citromos süti ALAPJÁHOZ

Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 4 db (M-es) tojás
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl frissen facsart citromlé

elkészítés:

  1. A cukrot és a tojásokat egy nagy tálban kézi habverővel elkeverjük, picit habosítjuk.
  2. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk.
  3. Hozzáadjuk a citromlét és a vajat, és szintén kézihabverővel elkeverjük. Fontos a piskótánál, hogy ne keverjük túl. Szépen oszlassuk el a száraz hozzávalókat, de nem kell híg folyósra keverni.
  4. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A kész piskótánkat teljesen kihűtjük.

joghurtos citromos süti

HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ

  • 250 g mascarpone
  • 125 g citromos joghurt
  • 125g porcukor (+/- ízlés szerint)
  • 1 mk vanília paszta

elkészítés:

  1. A mascarponét, a cukorral és a vaníliával kézi robotgép segítségével teljesen elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a ricottás krémhez a citromos joghurtot és lágy krémmé keverjük.
  3. A hideg piskótánkra rákanalazzuk a krémet. Egy kis kanál segítségével egyenletlenül eloszlatjuk a krémet a piskótán, tetszés szerint tovább díszíthetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük