Szuper egyszerű joghurtos citromos süti. Gyorsan elkészíthető, könnyű, habos finomság.
Tökéletes süti választás a nyári melegben. 🙂
HOZZÁVALÓK EGY 40×28 CM-ES joghurtos citromos süti ALAPJÁHOZ
Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 4 db (M-es) tojás
- 8 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl frissen facsart citromlé
elkészítés:
- A cukrot és a tojásokat egy nagy tálban kézi habverővel elkeverjük, picit habosítjuk.
- A száraz hozzávalókat beleszitáljuk.
- Hozzáadjuk a citromlét és a vajat, és szintén kézihabverővel elkeverjük. Fontos a piskótánál, hogy ne keverjük túl. Szépen oszlassuk el a száraz hozzávalókat, de nem kell híg folyósra keverni.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük.
- A kész piskótánkat teljesen kihűtjük.
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
- 250 g mascarpone
- 125 g citromos joghurt
- 125g porcukor (+/- ízlés szerint)
- 1 mk vanília paszta
elkészítés:
- A mascarponét, a cukorral és a vaníliával kézi robotgép segítségével teljesen elkeverjük.
- Hozzáadjuk a ricottás krémhez a citromos joghurtot és lágy krémmé keverjük.
- A hideg piskótánkra rákanalazzuk a krémet. Egy kis kanál segítségével egyenletlenül eloszlatjuk a krémet a piskótán, tetszés szerint tovább díszíthetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.