Csokis keksz recept, karamellizált fehér csoki és extra ruby csoki darabkákkal

Belül pihe-puha, kívül roppanós és naaagyon csokis keksz karamellizált fehér és extra ruby csoki darabkákkal.

Nagyából egész héten ezen éltem, de valahogy képtelen vagyok ráunni. Egyszerűen isteni!!!

extra csokis keksz recept

A karamellizált fehér csoki/szőke csoki: Igazából fehér csokiból készül.  A fehércsoki lassú hőkezelésen megy keresztül. A masszában karamellizálódik a cukor, ettől arany színűre/szőkére változik a színe, az íze pedig karamelles jellegű lesz.

Istenien feldobja ezt a pihe-puha kakaós kekszet! Imádjuk!!!

Karamellizált Fehér csoki elkészítés:

  • 200 g fehér csoki
  1. A fehér csokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
  2. Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehér csokinkat.
  3. Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni! 🙂 ) Először egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehér csokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamelles az illata, akkor elkészült. 🙂

Csokis keksz karamellizált fehér csokival

Hozzávalók kb 20 db ruby csoki darabkás csokis kekszhez: 

  • 300 g liszt
  • 80 g kakaópor
  • 200g cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 cs só
  • 200 g vaj (nem margarin! puha, szobahőmérsékletű vaj)
  • 2 tojás
  • 1 mk vanília paszta
  • 100 g ruby csoki pasztilla

Csokis keksz karamellizált fehér csoki és extra ruby csoki darabkákkal

elkészítés:

  1. A vajat a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd teljesen elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre elkeverjük.
  4. A ruby csoki pasztillákat beleforgatjuk a kakaós masszánkba.
  5. A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. (Igy a kis hengerünket 1/2 órát mélyhűtőben pihentetjük.)
  6. ½  óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk.
  7. A karamellizált fehércsokiból 1 tk-al minden szeletre csorgatunk.
  8. 175°C-on 10-12 perc alatt készre sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Csokis keksz recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük