Nagyon-nagyon finom, szuper gyorsan elkészíthető és még diétás is!
Itt a teljes receptje a Csökkentett szénhidráttartalmú Mézes Keksz receptemnek. Mindenképpen próbáld ki imádni fogod!
Csökkentett szénhidráttartalmú Mézes Keksz Hozzávalók:
- 500g Csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű Zellei Tündi liszt
- 6 ek eritrit
- 200g olvasztott vaj
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 mk szódabikarbóna
- ½ citrom leve
- 3 ek akácméz
- 150 ml mandulatej
Tetejére:
- 100g étcsoki
- 1 tk olaj
elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alul-felül sütés.
- A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat, a mézet, a citromlét, a mandulatejet és össze gyúrjuk.
- A tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk és tésztaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével köröket szaggatunk belőle.
- A körlapokat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és kb 8 perc alatt készre sütjük.
díszítés
- Az étcsokihoz hozzáöntjük az olajat és elkezdjük melegíteni.
- Amint teljesen elolvadt egy kis kávéscsészébe öntjük a csokit.
- A kekszeket egyesével belemártogatjuk a csokiba, majd szilikonos sütőpapírra fektetjük. Ha szeretnék szórhatunk rá kis kakaóbab töretett, esetleg aprított diót, mandulát. Majd így hagyjuk szobahőmérsékleten megszilárdulni a kekszen a csokit és már fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
A receptben használt szuper jó minőségű Zellei Tündi lisztért kattints ide.