Csökkentett szénhidráttartalmú Mézes Keksz recept

Csökkentett szénhidráttartalmú Mézes Keksz recept

Nagyon-nagyon finom, szuper gyorsan elkészíthető és még diétás is!

Itt a teljes receptje a Csökkentett szénhidráttartalmú Mézes Keksz receptemnek. Mindenképpen próbáld ki imádni fogod!

teljes recept

Csökkentett szénhidráttartalmú Mézes Keksz Hozzávalók:

Tetejére:
  • 100g étcsoki
  • 1 tk olaj

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alul-felül sütés.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat, a mézet, a citromlét, a mandulatejet és össze gyúrjuk.
  3. A tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk és tésztaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével köröket szaggatunk belőle.
  4. A körlapokat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és kb 8 perc alatt készre sütjük.

keksz díszítés

díszítés

  1. Az étcsokihoz hozzáöntjük az olajat és elkezdjük melegíteni.
  2. Amint teljesen elolvadt egy kis kávéscsészébe öntjük a csokit.
  3. A kekszeket egyesével belemártogatjuk a csokiba, majd szilikonos sütőpapírra fektetjük. Ha szeretnék szórhatunk rá kis kakaóbab töretett, esetleg aprított diót, mandulát. Majd így hagyjuk szobahőmérsékleten megszilárdulni a kekszen a csokit és már fogyaszthatjuk is.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

mézes keksz

 

A receptben használt szuper jó minőségű Zellei Tündi lisztért kattints ide.

zellei tündi liszt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha