Francia drazsés keksz recept

? Francia drazsés keksz⁠ recept ?

Hiper-szuper vendégváró, imádnivaló és abbahagyhatatlan expressz vajas keksz.⁠? Kívül ropogós, belül pihe-puha és tele van francia drazséval!

Francia drazsés keksz recept

Hozzávalók a francia drazsés keksz alapjához:

Ebből a francia drazsés keksz receptből kb 20 db lesz, nagyjából 2 nagy tepsi.

  • 225 g puha, sótlan szobahőmérsékletű vaj
  • 140 g barnacukor
  • 2 db tojás (M)
  • 220 g liszt
  • pici só
  • 1 mk sütőpor
  • pár csepp vanília paszta
  • 140 g francia drazsé
  • 60 g mazsola

Francia keksz recept

elkészítés

  1. A vajat, a cukrokkal és a vaníliával robotgép segítségével felhabosítjuk.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Beleforgatjuk a francia drazsékat és a mazsolát.
  5. A kész masszát folpackra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. Majd a mélyhűtőben pihentetjük.
  6. ½  óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk.
  7. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a keksz szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
  8. 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Picit kihűtjük és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Francia drazsés keksz recept
Francia drazsés keksz⁠ recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]