Csokis Keksz, Karamellizált Fehér csokival

Csokis Keksz, Karamellizált Fehér csokival

A karamellizált fehér csoki/szőke csoki: Igazából fehér csokiból készül.  A fehércsoki lassú hőkezelésen megy keresztül. A masszában karamellizálódik a cukor, ettől arany színűre/szőkére változik a színe, az íze pedig karamelles jellegű lesz.

Istenien feldobja ezt a pihe-puha kakaós kekszet! Imádjuk!!!

Nagyon finom belül pihe-puha kakaós keksz, roppanós karamellizált fehér csokival a tetején.

Karamellizált Fehér csoki elkészítés:

  • 200 g fehér csoki
  1. A karamellizált fehércsoki elkészítésével kezdünk. A fehércsokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
  2. Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehércsokinkat.
  3. Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni! 🙂 ) Előszőr egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehércsokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamellizált az illata, akkor elkészült. 🙂

Karamellizált Fehér csoki

Hozzávalók kb 20 db kekszhez: 

  • 300 g liszt
  • 100 g kakaópor
  • 200g cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 cs só
  • 225 g vaj (nem margari! puha szobahőmérsékletű vaj)
  • 2 tojás
  • kis vanília

elkészítés:

  1. A vajat a cukorral robotgép segítségével  habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd teljesen elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük.
  4. A masszából 43 g-os golyókat formázunk (Nem kell összegyúrni. Csak annyira formázzuk, hogy épp golyószerű legyen) és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, nem túl közel egymáshoz.
  5. A karamellizált fehércsokiból 1 tk-al minden golyóra csorgatunk.
  6. 175°C-on 10-12 perc alatt készre sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

https://www.instagram.com/p/B8B0PpnBa1M/

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha