Csokis Keksz, Karamellizált Fehércsokival 🍪

Ebből a receptből kb 20db keksz lesz, 2 tepsi 🙂

Hozzávalók: 

  • 300 g liszt
  • 100 g kakaópor
  • 200g cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 cs só
  • 225 g vaj (nem margari! puha szobahőmérsékletű vaj)
  • 2 tojás
  • kis vanília
  • 200 g fehércsoki

Elkészítés:

  1. A karamellizált fehércsoki elkészítésével kezdünk. A fehércsokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
  2. Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehércsokinkat.
  3. Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni! 🙂 ) Előszőr egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehércsokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamellizált az illata, akkor elkészült. 🙂
  4. A vajat a cukorral elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát.
  6. Beleszitáljuk a száraz hv-kat és elkeverjük.
  7. A masszából 43g-os golyókat formázunk (Nem kell összegyúrni. Csak annyira formázzuk, hogy épp golyószerű legyen) és szilikonos sütőpapírral bélelet tepsibe fektetjük, nem túl közel egymáshoz.
  8. A karamellizált fehércsokiból 1 tk-al minden golyóra csorgatunk.
  9. 175°C-on 10-12 perc alatt készer sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük