Nutellás Csók recept

Nutellás Csók recept

 Egyszerű és nagyszerű kakaós-mogyorós keksz a közepében egy kis nutellával. Enyhén szólva tömény boldogság.

 Hozzávalók kb 15 db Nutellás Csókhoz:

  • 250 g liszt
  • 200 g puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 75 g barnacukor
  • 70 g kristálycukor
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 1 mk sütőpor
  • 2 db tojás (M-es)
  • 125 g mogyoró

+ 3-4 ek Nutella

Nutellás csók keksz recept

elkészítés
  1. A vajat a cukrokkal robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport és csomómentesen elkeverjük. Majd a masszába belefogatjuk a mogyorót is.
  4. A kész masszát letakarjuk és ½ órát a hűtőben pihentetjük.
  5. ½  óra elteltével kis golyókat formálunk a masszából. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a golyókat, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk. Egy fakanál végével mindegyik golyó közepébe egy mélyedés nyomunk.
  6. 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
  7. A langyos kekszeink közepébe 1-1 tk nutellát kanalazunk és már el is készültünk a nutellás csókokkal.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük