pb&j szendvicskeksz recept

Itt a fincsi, új keksz receptem: pb&j szendvicskekszek
Nagyon szeretem ezeket a mogyivajas & lekváros szendvicskekszeket. 😍 Igazán egyszerűek, és ha te is akkora mogyivaj rajongó vagy mint én, akkor tuti te is imádni fogod. 😁🤤

PB&J szendvicskeksz

 

A keksz hozzávalói

  • 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 70 g barnacukor
  • 70 g cukor
  • 2 db (M-es) tojás
  • 200 g liszt
  • 35 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 csipet só

A mogyivajas krém hozzávalói

  • 6 ek krémes mogyoróvaj
  • 5 ek cukor
  • 1 mk vanília paszta
  • 3 ek habtejszín
  • 3 ek málnalekvár

lekváros szendvicskeksz

A keksz elkészítése

  1. A vajat a cukrokkal robotgép segítségével felhabosítjuk.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
  4. A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. Mint azt a soft baked cookies receptemnél, is tesszük. Figyeljünk, hogy a kekszhengerünk nagyon egyenletes legyen! A hengerünket a mélyhűtőben pihentetjük.

keksz recept

  1. ½  óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk. Ezért kell figyelni arra, hogy egyenletes legyen a hengerünk, hogy minden karikánk egyforma nagyságú legyen és könnyen tudjuk párosítani a szendvisckekszeket.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
  3. 180C-on 10-13 perc alatt készre sütjük.
  4. A kekszeinket teljesen kihűtjük.

mogyivajas kekszek

 A krém elkészítése és összeállítás

  1. A mogyivajat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a tejszínt. Robotgép segítségével a hozzávalókat teljesen elkeverjük.
  2. A kekszeink alját megkenjük a mogyivajas krémünkkel. A krémre kanalazunk egy-egy kiskanálnyi málna lekvárt, és így rakjuk rá a szendvicskekszekre tetejüket.
  3. A kekszet keksztartó fém vagy műanyag jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Így másnapra teljesen összepuhul a kekszünk. (De természetesen frissen is fogyaszthatjuk, ha nem bírunk várni. Nyugi én sem bírok soha várni…)

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

mogyivajas szendvicskekszek

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük