pb&j szendvicskeksz recept

pb&j szendvicskeksz recept

Itt a fincsi, új keksz receptem: pb&j szendvicskekszek
Nagyon szeretem ezeket a mogyivajas & lekváros szendvicskekszeket. 😍 Igazán egyszerűek, és ha te is akkora mogyivaj rajongó vagy mint én, akkor tuti te is imádni fogod. 😁🤤

PB&J szendvicskeksz

 

A keksz hozzávalói

  • 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 70 g barnacukor
  • 70 g cukor
  • 2 db (M-es) tojás
  • 200 g liszt
  • 35 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 csipet só

A mogyivajas krém hozzávalói

  • 6 ek krémes mogyoróvaj
  • 5 ek cukor
  • 1 mk vanília paszta
  • 3 ek habtejszín
  • 3 ek málnalekvár

lekváros szendvicskeksz

A keksz elkészítése

  1. A vajat a cukrokkal robotgép segítségével felhabosítjuk.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
  4. A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. Mint azt a soft baked cookies receptemnél, is tesszük. Figyeljünk, hogy a kekszhengerünk nagyon egyenletes legyen! A hengerünket a mélyhűtőben pihentetjük.

keksz recept

  1. ½  óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk. Ezért kell figyelni arra, hogy egyenletes legyen a hengerünk, hogy minden karikánk egyforma nagyságú legyen és könnyen tudjuk párosítani a szendvisckekszeket.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
  3. 180C-on 10-13 perc alatt készre sütjük.
  4. A kekszeinket teljesen kihűtjük.

mogyivajas kekszek

 A krém elkészítése és összeállítás

  1. A mogyivajat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a tejszínt. Robotgép segítségével a hozzávalókat teljesen elkeverjük.
  2. A kekszeink alját megkenjük a mogyivajas krémünkkel. A krémre kanalazunk egy-egy kiskanálnyi málna lekvárt, és így rakjuk rá a szendvicskekszekre tetejüket.
  3. A kekszet keksztartó fém vagy műanyag jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Így másnapra teljesen összepuhul a kekszünk. (De természetesen frissen is fogyaszthatjuk, ha nem bírunk várni. Nyugi én sem bírok soha várni…)

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

mogyivajas szendvicskekszek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet