Töltött csokiskeksz-szendvics recept

🍪 Töltött csokiskeksz-szendvics recept 🍪

Igazán könnyű és finom keksz recept, pörkölt kakaóbab törettel ízesítve és édes, habos, lágy tejszínnel töltve.

Töltött csokiskeksz-szendvics recept

Hozzávalók csokiskeksz alapjához:

  • 55 g fehér csokoládé
  • 55 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 db tojás (L-es)
  • csipet só
  • 78 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 kk vanília paszta
  • 25 g pörkölt kakaóbab töret

“A pörkölt kakaóbab töret, a nyers, egész napon szárított kakaóbab pörkölt és zúzott, héj nélküli változata. Habár a pörkölés miatt a kakaóbabnak ez a verziója némi hőhatásnak van kitéve, még mindig gazdag vitamin és tápanyagforrásnak tekinthető, többek között ezért is vált az egészségtudatos étrend szinte nélkülözhetetlen elemévé.” – Sambirano Gold (kakaobab.com)

csokiskeksz recept

Tölteléknek:

  • 150 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 1 kk vanília paszta
  • csipet fahéj

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojást, a cukorokkal és vaníliával felhabosítjuk.
  3. A tojásokhoz hozzákeverjük először a vajas csokit, majd a száraz hozzávalókat. Lágy, kicsit folyósabb masszát kell kapnunk.
  4. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. Egyenlő nagyságú (kb 5 cm átmérőjű) körlapokat kanalazunk távol egymástól, úgy mintha egynek a helyét kihagynánk.
  5. Mindegyik kis keksz masszát megszórjuk pörkölt kakaóbab törettel.
  6. 175 °C-on 9-10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. (Először pufi, majd összeesik és beráncosodik.)
  7. Minimum 30 percet hagyjuk a tepsiben kihűlni és csak utána vegyük ki. (Először még elég puha. Ekkor ne vegyük még ki, hiszen szét fog esni.)
  8. A töltelékhez felverjük a habtejszín, hozzáadjuk a vaníliát és a fahéjat és jól elkeverjük. A krémet habzsákba töltjük.
  9. Ha teljesen kihűltek a kekszek megtöltjük őket a töltelékkel.
  10. Fogyasztás előtt egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük a kekszeket. Ennyi idő kell nekik, hogy bepuhuljanak. (Frissen is fogyaszthatók természetesen, csak frissen, amint beleharapunk a tejszínhab kinyomódik a másik oldalán.)

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

csokiskeksz-szendvics

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük