Nagyon egyszerű márványos kuglóf recept, narancsos-csokis ízvilággal. 🙂
? ? ? Mindenképpen igyekezzünk igazán ízes, finom, picit savanykás naranccsal készíteni a kuglófot, mert akkor lesz igazán ízletes.
? ? ? Valamint természetesen a kiváló minőségű csokis is elengedhetetlen hozzá. Én most ehhez a kuglófhoz a Sambirano Goldtól kaptam egy nagyon különleges 80,1%-os limitált kiadású étcsoki pasztillát, ami Afrikai kakaóbabok házasítása, extra keserű és erős gyümölcsös ízű.
Ez a narancsos-csokis márványos kuglóf recept igazán gyorsan elkészíthető. Frissen, melegen, a még olvadt étcsokival a tetején a legfinomabb. Imádni fogjátok!
Hozzávalók narancsos-csokis márványos kuglóf alapjához:
Ez a kuglóf egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb kuglófot szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 225 g puha, szobahőmérsékletű vaj
- 19 dkg barnacukor
- csipet só
- 4 db tojás (M-es)
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 db friss narancs leve (kb. 175 ml)
- 1 kk vanília paszta
Tetejére:
75 g 80,1%-os étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)
elkészítés
- A vajat, a vaníliát, a sót és a cukrot egy nagy tálba öntjük, majd robotgép segítségével felhabosítjuk.
- Hozzáadjuk egyesével a tojásokat és teljesen elkeverjük.
- A kakaópor kivételével, a száraz hozzávalókat beleszitáljuk a masszánkba.
- A narancsok levét is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
- A masszát ketté osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
- A kuglóf formánkat formaleválasztó spray-vel biztosítjuk és kész masszáinkat felváltva belekanalazzuk.
- 180°C-on alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- A kész kuglófunkat kicsit hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából.
- Az étcsokink 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a pasztillák maradék harmadát és csomómentesen elkeverjük. (Így temperáljuk most a csokinkat)
- Az olvasztott csokoládét a kuglófunk tetejére öntjük, hagyjuk kicsit megszilárdulni és már fogyaszthatjuk a narancsos-csokis kuglófot.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)
South Africa 80,1%
Ültetvény: Afrika
Afrikai kakaóbabok keverékéből készítik ezt a sötét csokoládét, amely nagyon intenzív és erős kakaós jegyekkel rendelkezik.
Kakaóbab fajta
Afrikai kakaóbabok házasítása, főlként Trinitario és Forastero fajták.
Nagyon finom lett, el is fogyott 2 nap alatt és egyszerű is. Köszönjük szépen a receptet.
Nagyon örülök neki!! Köszi a visszajelzést!