Narancsos Sajttorta recept,
Igazán egyszerű és nagyon finom, szuper narancsos mini sajttorta recept lépésről-lépésre.
Hozzávalók a Sajttorta alapjához:
- 90 g narancsos keksz (darálva)
- csipet só
- 30 g olvasztott vaj
elkészítés
- A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
- A muffinformánk aljába nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.
Narancsos Sajttorta Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 1 db tojás (M-es)
- 1 ek keményítő
- 2 csepp narancs/mandarinolaj
- 4-5 ek cukor
- 1 kk vanília paszta
(Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. Hiszen azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a sajttortánk teteje, és ne repedezzen be.)
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagy tálban a mascarponét és a tojást kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és buborékos lenne a mini sajttortáink teteje.)
- Hozzáadjuk a cukrot és gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük.
- Végül belekeverjük a vaníliát és a mandarinolajat. Gyorsan és pontosan dolgozzunk, ne kevergessük sokáig.
- A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen alufóliával lefedve kb. 25-30 percig sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.