Narancsos Mini Sajttorta recept

Narancsos Mini Sajttorta recept

Narancsos Sajttorta recept,
Igazán egyszerű és nagyon finom, szuper narancsos mini sajttorta recept lépésről-lépésre.

Narancsos mini sajttorta recept

Hozzávalók a Sajttorta alapjához:

  • 90 g narancsos keksz (darálva)
  • csipet só
  • 30 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
  2. A muffinformánk aljába nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.

Narancsos sajttorta

Narancsos Sajttorta Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 ek keményítő
  • 2 csepp narancs/mandarinolaj
  • 4-5 ek cukor
  • 1 kk vanília paszta

(Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. Hiszen azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a sajttortánk teteje, és ne repedezzen be.)

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Egy nagy tálban a mascarponét és a tojást kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és buborékos lenne a mini sajttortáink teteje.)
  2. Hozzáadjuk a cukrot és gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük.
  3. Végül belekeverjük a vaníliát és a mandarinolajat. Gyorsan és pontosan dolgozzunk, ne kevergessük sokáig.
  4. A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen alufóliával lefedve kb. 25-30 percig sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha