?Nyári Vakáció Torta?
Jobb név nem jutott eszembe.?? Úgy érzem nálunk mindenkire ráférne egy kis nyaralás… ebből az apropóból született meg ez a naagyon finom? mandulakrémes, kókuszos, ananászos torta.?
Piskóta Hozzávalók:
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 12 dkg olaj
- 1 tk vanília paszta
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A tojásokat, a sóval és a cukorral fehéredésig verjük.
- Hozzákeverünk 2 ek lisztet.
- Belekeverjük az olajat. Majd a végén a maradék lisztet és a sütőport. (Óvatos mozdulatokkal forgassuk össze, hogy ne essen össze a tojások habja.)
- A masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
- A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.
Manduláskrém:
- 12 dkg cukor
- 100 g mandula
- 2 ½ ek liszt
- 2 dl mandulatej
- 1 tk vanília paszta
- 500 ml cukrozott növényi habtejszín
elkészítés
- A szeletelt mandulát cukorral elkeverjük, lepirítjuk és karamellizáljuk.
- Hozzáöntjük a tejet, a vaníliát és a lisztet, majd gyors mozdulatokkal besűrítjük.
- A masszát teljesen kihűtjük.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a mandulás masszát.
Torta összeállítása:
- 1 db ananász
- kókuszreszelék
elkészítés
- Az ananászt leskalpoljuk. A tetejét szépen megtisztítjuk és félre tesszük.
- Megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.
- A tortát a krémünkkel és az ananász szeletekkel rétegezzük, majd teljesen be is burkoljuk a krémmel.
- Az ananász megtisztított zöldjének az alját lealufóliázzuk és alulról mini, fém saslik pálcát szúrunk bele. Majd így a torta közepébe bökjük.
- A lealufoliázott részt befedjük a krémünkkel.
- A torta külsejére kókuszreszeléket szórunk és min 4 órára a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.