Tiramisu ősziesen: Pumpkin Spice Tiramisu recept
Hozzávalók a Pumpkin Spice Tiramisu-hoz:
- 250 g mascarpone
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
- pár csep narancs-aroma
- 100 g porcukor
- 1 ek pumpkin spice fűszerkeverék
- 2 ek málnapiros ételfesték
További hozzávalók:
- 300 ml kávé, a babapiskóta áztatásához
- 200 g babapiskóta
- 6 ek cukrozatlan kakaópor
Az Őszies Tiramisu Recept Elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A mascaponét egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pumpkin spice fűszerkeveréket, és a narancs-aromát , és jól elkeverjük.
- Hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgép segítségével lágy krémmé keverjük a mascarponés krémünket. (Mascarponétól és a használt tejszíntől függően változhat a krémünk állaga. Ha cukrozott, növényi habtejszínt használunk és szilárdabb állagú mascarponét, akkor keményebbre tudjuk keverni a krémet.)
- A babapiskótákat egyesével a kávéba forgatjuk.
- Egy üvegtálba fektetjük a babapiskótákat.
- A krémünk harmadát egyenletesen eloszlatjuk az alsó babapiskóta rétegen.
- Kb. 3 evőkanálnyi kakaóport egy kis szitába kanalazunk és a krém tetejére szitáljuk.
- A kakaóporos rétegre helyezzük a következő babapiskóta réteget, majd azon ismét eloszlatjuk a krémet. A teljes kört megismételjük még egyszer.
- A tetejét megszórjuk kakaóporral és így mehet a kész tiramisu a hőtőbe pihenni, minimum 5 órára. Majd fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu