Aludttejes Medvehagymás Pogácsa recept

Aludttejes Medvehagymás Pogácsa recept

Ez az aludttejes pogácsa recept szuper finom, kellemesen sós és medvehagymás. Jaaa és ez is olyan recept, ami napokig pihe-puha maradna, ha megmaradna. 😅

Hozzávalók az Aludttejes Medvehagymás Pogácsa alapjához:

  • 50 dkg liszt (BL55)
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 300 ml aludttej
  • 50 g friss élesztő
  • 1 ek só
  • 2 db tojássárgája (M-es)
  • 3 ek tej
  • 1 tk cukor
  • egy csokor tisztított, apróra szeletelt medvehagyma

+ 1 egész tojás a kenéshez

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

Aludttejes Pogácsa recept budafoki élesztő
Folyamatban van most egy nyereményjáték, ahol a Budafoki élesztő gyártója minden kódfeltöltés után 100 forintot adományoz a Vakok Állami intézetének, amelyből speciális konyhai felszereléseket vásárolnak az intézet tanulói számára. Én most ezt a kis medvehagymás pogit varázsoltam erre az alkalomra. 💕 Bővebb infóért katt ide.

elkészítés

  1. Egy kis tálba öntjük a 3ek tejet, a kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A kis tálat lefedve félretesszük, amíg az élesztő felfut.
  2. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a vajat, az aludttejet, a tojások sárgáját és a felfutott élesztőt is.
  3. Késbetétes robotgéppel elkeverjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a medvehagymát és egy nagy gombóccá gyúrjuk a tésztánkat.
  4. A tésztát kelesztő tálban egy órán át kelesztjük. (Ha nincs kelsztő tálunk, akkor egy nagy tálban kelesztjük a tésztát, amit erre a célra légmentesen lefolpackozunk.)
  5. A gombócunkat két egyenlő részre osztjuk, majd egyesével lisztezett felületen 3-5 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint hajtogathatjuk is a pogitésztát a szokásos módon, illetve, hogy szép legyen a tetejük be is vagdoshatjuk a tésztákat.Aludttejes Medvehagymás Pogácsa recept
  6. A pogácsákat 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd megkenjük a tetejüket tojással.
  7. A pogácsákat 180°C-on alul-felül sütésen kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.Medvehagymás Pogácsa recept mohr míra süti mámohr

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha