Imádnivaló Krumplis Pogácsa Recept

Krumplis Pogácsa Recept 🤤 Itt a szuper finom krumplis pogácsa recept, ami kívül ropogós, belül pedig lágy és puha. A krumpli és a kis zsír teszi olyan isteni finommá ezt a pogácsát.

Én általában disznó-, vagy kacsazsírt használok hozzá. Javaslom te is szerezz be ehhez a recepthez mindenképpen, úgy az igazi! 😘

Krumplis Pogácsa Recept

 Hozzávalók a Krumplis Pogácsa tésztájához:

  • 559 g megtisztított burgonya
  • 112 g zsír
  • 150 g olaj
  • 3 db (M-es) tojás
  • 3 ek só
  • 500 g liszt
  • + 250 g liszt

Hozzávalók a kenéshez és szóráshoz:

  • 1 db tojás
  • 2-3 ek durva szemű tengeri só

Krumplis Pogácsa Recept

elkészítés

  1. A megtisztított, nyers krumplikat négybe vágjuk és picit sós vízben teljesen puhára főzzük.
  2. Ha megfőttek a krumplik robotgéppel összetőrjük egyneműre, majd picit kihűtjük.
  3. Hozzáadjuk a sót, a zsírt, az olajat és a lisztet. Robotgép segítségével lágy, ragacsos tésztává gyúrjuk, majd ¾ órára a hűtőbe tesszük és kicsit hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt a +250 g lisztel lisztezett felületre borítjuk a tésztát.
  5. Beledolgozzuk a tésztába lisztet, majd kb. fél centi vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a krumplis pogikat.
  6. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a pogácsákat, megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk durva szemű tengeri sóval.
  7. A krumplis pogácsákat 175°C-on alul-felül sütésen aranybarnára sütjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

a legjobb Krumplis Pogácsa Recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük