Kókuszos Tiramisu recept

Kókuszos Tiramisu recept

Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül

Vőlegényem nagy kávés viszont sütikben egyáltalán nem szereti a kávé ízét, ezért sokszor így készítem a tiramisut, hiszen így már Ő is imádja. Ha esetleg te is hasonló képpen vagy ezzel, vagy éppen csak valami újdonságra vágysz, akkor ezt a receptet egészen biztosan imádni fogod.

kókuszos tiramisu recept

🥥🍊 Hozzávalók a Kókuszos-narancsos tiramisuhoz:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 2 db narancs leve kb. 300 ml
  • 120 g porcukor
  • 1 kk vanília paszta
  • kis fahéj

További hozzávalók:

  • 300 ml tej, a babapiskóta áztatásához
  • 200 g babapiskóta
  • 3 ek kókusz
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
kókuszos-narancsos tiramisu
Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. A mascaponét egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a fahéjat és a narancsok levét és jól elkeverjük.
  2. Hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgép segítségével lágy krémmé keverjük a mascarponés krémünket. (Mascarponétól és a használt tejszíntől függően változhat a krémünk állaga. Ha cukrozott, növényi habtejszínt használunk és szilárdabb állagú mascarponét, akkor keményebbre tudjuk keverni a krémet.)
  3. A babapiskótákat a tejbe forgatjuk.
  4. Egy üvegtálba, vagy egy 20 cm-es tortaforma aljába fektetjük a babapiskótákat. (Csak akkor készítsük tortaformában, ha elég kemény krémet sikerült készítenünk. Viszont, ha túl lágy a krémünk semmiképpen ne próbálkozzunk a tortaformával.)
  5. A krémünk felét egyenletesen eloszlatjuk az alsó babapiskóta rétegen.
  6. Kb. 3 evőkanálnyi kakaóport egy kis szitába kanalazunk és a krém tetejére szitáljuk.
  7. A kakaóporos rétegre helyezzük a következő babapiskóta réteget, majd azon ismét eloszlatjuk a krémet.
  8. A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel és így mehet a kész tiramisu a hőtőbe pihenni, minimum 5 órára. Majd fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet