Kókuszos Tiramisu recept

Kókuszos Tiramisu recept

Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül

Vőlegényem nagy kávés viszont sütikben egyáltalán nem szereti a kávé ízét, ezért sokszor így készítem a tiramisut, hiszen így már Ő is imádja. Ha esetleg te is hasonló képpen vagy ezzel, vagy éppen csak valami újdonságra vágysz, akkor ezt a receptet egészen biztosan imádni fogod.

kókuszos tiramisu recept

🥥🍊 Hozzávalók a Kókuszos-narancsos tiramisuhoz:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 2 db narancs leve kb. 300 ml
  • 120 g porcukor
  • 1 kk vanília paszta
  • kis fahéj

További hozzávalók:

  • 300 ml tej, a babapiskóta áztatásához
  • 200 g babapiskóta
  • 3 ek kókusz
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
kókuszos-narancsos tiramisu
Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. A mascaponét egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a fahéjat és a narancsok levét és jól elkeverjük.
  2. Hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgép segítségével lágy krémmé keverjük a mascarponés krémünket. (Mascarponétól és a használt tejszíntől függően változhat a krémünk állaga. Ha cukrozott, növényi habtejszínt használunk és szilárdabb állagú mascarponét, akkor keményebbre tudjuk keverni a krémet.)
  3. A babapiskótákat a tejbe forgatjuk.
  4. Egy üvegtálba, vagy egy 20 cm-es tortaforma aljába fektetjük a babapiskótákat. (Csak akkor készítsük tortaformában, ha elég kemény krémet sikerült készítenünk. Viszont, ha túl lágy a krémünk semmiképpen ne próbálkozzunk a tortaformával.)
  5. A krémünk felét egyenletesen eloszlatjuk az alsó babapiskóta rétegen.
  6. Kb. 3 evőkanálnyi kakaóport egy kis szitába kanalazunk és a krém tetejére szitáljuk.
  7. A kakaóporos rétegre helyezzük a következő babapiskóta réteget, majd azon ismét eloszlatjuk a krémet.
  8. A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel és így mehet a kész tiramisu a hőtőbe pihenni, minimum 5 órára. Majd fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha