Rumos kókuszgolyó recept most meggy nélkül. Nemcsak isteni finom, de lágy és puha marad napokig!🤩 Igazából tényleg az maradna… de hát úgyis elfogy, amint kiteszed az asztalra.🙌🏻 Én eddig bárhova vittem (és rengeteg helyre vittem már!😁) sosem élte túl az éjszakát.🥳
HOZZÁVALÓK KB 40-50 DB RUMOS KÓKUSZGOLYÓHOZ:
- 500 g darált keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 7 ek cukor
- 1 mk vanília paszta
- 3-4 cl rum (fekete, vagy esetleg arany)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 dl kókusztej
+ 5-6 ek kókuszreszelék a forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a vanília pasztát, a rumot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
- A masszából picit vizes kézzel golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus. Igazából a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha nem száraz kézzel dolgozunk, hanem időnként kicsit benedvesítjük a kezünket. Mert így a golyók felülete kicsit ragacsosabb lesz, egyből gyorsan összeállnak és jobban rájuk tapad a kókusz.
- A golyóinkat a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd egy tálcára vagy dobozba rakosgatjuk őket.
- Fogyasztás előtt még teljesen kihűtjük a kókuszgolyóinkat. A golyókat minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.