sütés nélküli Vörösbársony-torta recept

Sütés nélküli Vörösbársony-torta recept, fehér csokoládé ganacheal és pirított mandulával a tetején. Szuper egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető süti. 🙂

Hozzávalók a sütés nélküli Vörösbársony-torta ALAPJÁHOZ:

Ez az sütés nélküli Vörösbársony-torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 12 szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 250 g darált keksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 3-4 ek cukor
  • 1 mk vanília paszta
  • 30 ml cseppfolyós, málnapiros ételfesték
  • 2 dl mandulatej

Sütés nélküli Vörösbársony-torta recept

Hozzávalók GANACHEhoz és a DÍSZÍTÉSHEZ

  • 100 ml főző tejszín (min. 20%-os)
  • 150 g fehér csoki
  • 85 g szeletelt madula

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a mandulatejet, a vanília pasztát, a málnapiros ételfestéket és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
  3. A vörösbársony masszát egy 18 cm-es tortaformába fektetjük, szépen egyenletesen lelapítjuk.
  4. A csokit és a tejszínt összefőzzük. Akkor jó, ha a csoki elolvadt és a krém csomómentes. A kész ganachekrémet a vörösbársony masszára önjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk.
  6. A tortát légmentesen lefedjük és teljesen kihűtjük. Egész éjszakra (!) a hűtőbe tesszük.
  7. Fogyasztás előtt vesszük ki csak a sütit a tortaformából, majd felszeleteljük és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Sütés nélküli Vörösbársony-torta

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük