#sütésnélküli Kókusztekercs

#sütésnélküli Kókusztekercs

#sütésnélküli Kókusztekercs Mindig jól jön egy egyszerű és nagyszerű recept, főleg az ünnepek előtt.

Itt a bombabiztos kókusztekercsem receptje, biztos neked is tetszeni fog. 🙂

Hozzávalók egy tekercs Kókusztekercshez:

  • 500 g darált keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 7 ek cukor cukor
  • 1 mk vanília paszta
  • 2-3 cl rum
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl kókusztej

Krém

  • 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g cukor
  • 1 mk vanília paszta

+ 4-5ek kókuszreszelék a forgatáshoz

kókusztekercs

elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a vanília pasztát, a rumot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
  3. A masszát minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.
  4. A krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
  5. A masszát szilikonos nyújtódeszkára fektetjük és nyújtófasegítségével téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A tésztát megkenjük krémünkkel és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  7. A tésztánkat a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük.
  8. A tekercsünket kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackkal becsomagoljuk és hűtőben 1-2 óra alatt teljesen kihűtjük.
  9. A tekercsünket kicsomagoljuk és tetszés szerinti vastagságra felszeleteljük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

sütés nélküli süti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet