#sütésnélküli Kókusztekercs

#sütésnélküli Kókusztekercs

#sütésnélküli Kókusztekercs Mindig jól jön egy egyszerű és nagyszerű recept, főleg az ünnepek előtt.

Itt a bombabiztos kókusztekercsem receptje, biztos neked is tetszeni fog. 🙂

Hozzávalók egy tekercs Kókusztekercshez:

  • 500 g darált keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 7 ek cukor cukor
  • 1 mk vanília paszta
  • 2-3 cl rum
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl kókusztej

Krém

  • 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g cukor
  • 1 mk vanília paszta

+ 4-5ek kókuszreszelék a forgatáshoz

kókusztekercs

elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a vanília pasztát, a rumot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
  3. A masszát minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.
  4. A krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
  5. A masszát szilikonos nyújtódeszkára fektetjük és nyújtófasegítségével téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A tésztát megkenjük krémünkkel és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  7. A tésztánkat a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük.
  8. A tekercsünket kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackkal becsomagoljuk és hűtőben 1-2 óra alatt teljesen kihűtjük.
  9. A tekercsünket kicsomagoljuk és tetszés szerinti vastagságra felszeleteljük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

sütés nélküli süti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha