Túró bonbon recept (sütés nélküi süti⁠)

Túró bonbon recept (sütés nélküi süti⁠)

🍬 Túró bonbon recept 🍬 #sütésnélküisüti⁠

HOZZÁVALÓK 40-50 DB TÚRÓ BONBONHOZ:

  • 400 g túró (laktózmentes is lehet)
  • 6-7 ek darált keksz
  • 150 g porcukor
  • ½ lime leve
  • 1/4 citrom leve
  • késhegynyi fahéj
  • 1 mk vanília paszta

HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE

  • 200 g étcsokoládé csepp (80%-os, magas minőségű csokicseppek)
  • 1 ek kókuszolaj

túró bonbon recept

ELKÉSZÍTÉS

  1. A túrót egy nagy tálba öntjük és villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a citromlét, a fahéjat, a vanília pasztát és a daráltkekszet, és teljesen elkeverjük.
  3. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A túrós masszánkból golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus.
  5. A golyókat sütőpapírra fektetjük, majd vissza tesszük a golyókat a hűtőbe.
  6. A csokoládé, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  7. A megolvadt, hőkezelt csokoládénkat egy pohárba töltjük és egyesével belemártogatjuk a hideg túró bonbonokat. Gyorsan, hogy ne melegedjen fel a túró.
  8. A csokiba mártott túró bonbonokat ismét sütőpapírra fektetjük és fogyasztás előtt még a hűtőben teljesen kihűtjük őket.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet