Sütőtökös-pekándiós Brownie
Egy falat tömény ősz.
Azt hiszem ez jellemzi a legjobban, ezt a finomságot. Nem tudom mi mást írhatnék róla… nagyon finom, imádni fogod!
Hozzávalók a brownie alaphoz:
- 25 dkg liszt
- 37 dkg cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás (M-es)
- 2 dl víz
- 20 dkg vaj
- kicsi vanília paszta
elkészítés
- A vizet és a vajat elkezdjük összemelegíteni. Addig melegítjük, amíg a vaj teljesen elolvad.
- A száraz hozzávalókat összeszitáljuk. Hozzáadjuk a vajas masszát és a tojásokat, majd jól elkeverjük.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on alul- felül sütésen először 15 percig sütjük. (Ha hamarabb elkezd puklisodni, akkor vegyük ki és rakjuk rá a sütőtökös masszát.)
Sütőtökös-pekándiós massza Hozzávalók:
- 450 g Orange sütőtök
- 250 g Viblance Pekándiós Granola
- 100 g barnacukor
- 1 ½ ek mogyivaj
elkészítés
- A sütőtököt a szokásos módon megmossuk, négybe vágjuk kimagozzuk, és megsütjük.
- Egy nagyobb tálba kikakanalazzuk a megsült sütőtököt.
- Hozzáadjuk a barnacukrot, a mogyivajat és robotgéppel jól elkeverjük.
- Beleforgatjuk a granolát.
- A masszát egy szilikonos sütőpapírra kenjük. Szép egyenletesen eloszlatjuk, hogy pont akkora területen legyen, mint amekkora a brownienk.
- A brownienkat 15 perc után, amikor már félig megsült kivesszük a sütőből és ráforgatjuk a sütőtökös masszát. Csak egy határozott mozdulattal ráfordítjuk, majd egyszerűen lehúzzuk a masszáról a sütőpapírt. Szükséges, hogy ezzel a módszerrel fordítsuk rá, ugyanis a sütőtökös masszák nehezebb, mint a félig nyers brownie tésztánk. Ezért, ha csak egyszerűen megpróbálnánk rákenni a masszát nem tudnánk anélkül elkenni, hogy ne törne roncsolódna a brownie. Így viszont nagyon szép egyenletesek lesznek a rétegek.
- Visszatesszük a sütőben és 15 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.