🍋Citromos-Bazsalikomos Cheesecake🍋

Ez a torta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Vajas tészta alap:

  • 200 g félfogós liszt
  • 100 g hideg apróra kockázott vaj
  • 3-5 ek cukor
  • 1 cs só
  • kb 50 ml hideg víz
  1. A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
  3. A tortaformánkba simítjuk a tésztát.
  4. 180C-on 10-15 perc alatt elősütjük.

Sajttorta Hozzávalók:

  • 500g mascarpone
  • 2 db tojás (M)
  • 2 ek keményítő
  • 2 db citrom leve
  • 12 dkg cukor (+/- a citrom savanyúságától függően)
  • 2 ek aprított friss/szárított bazsalikom
  • 1 kk fahéj
  • kis vanília
  1. A mascarponét robotgép segítségével teljesen elkeverjük a cukorral, a citromok levével, a fahéjjal, a vaníliával és a bazsalikommal.
  2. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd végül a keményítőt is.
  3. A masszát a tésztánkra öntjük. 165C-on 40 perc alatt készre sütjük. Minimum 4 órát a tortaformában, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Majd a hűtőbe tesszük és pár órán át teljesen kihűtjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük