Ez a torta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Vajas tészta alap:
- 200 g félfogós liszt
- 100 g hideg apróra kockázott vaj
- 3-5 ek cukor
- 1 cs só
- kb 50 ml hideg víz
- A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
- A tortaformánkba simítjuk a tésztát.
- 180C-on 10-15 perc alatt elősütjük.
https://www.instagram.com/p/CBGM7Aiho5T/
Sajttorta Hozzávalók:
- 500g mascarpone
- 2 db tojás (M)
- 2 ek keményítő
- 2 db citrom leve
- 12 dkg cukor (+/- a citrom savanyúságától függően)
- 2 ek aprított friss/szárított bazsalikom
- 1 kk fahéj
- kis vanília
- A mascarponét robotgép segítségével teljesen elkeverjük a cukorral, a citromok levével, a fahéjjal, a vaníliával és a bazsalikommal.
- Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd végül a keményítőt is.
- A masszát a tésztánkra öntjük. 165C-on 40 perc alatt készre sütjük. Minimum 4 órát a tortaformában, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Majd a hűtőbe tesszük és pár órán át teljesen kihűtjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
https://www.instagram.com/p/CBSsZ_Thw7J/