Szuper krémes és nagyon lágy citromos sajttorta recept, extra bazsalikommal feldobva. Igazán egyszerű és nagyon finom sajttorta, ami a citromos süti fanok nagy kedvence lehet. Tökéletes, ha valami kis extrább citromos finomságra vágysz! ???
Vajas tészta alap:
Ez a sajttorta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 200 g félfogós liszt
- 100 g hideg apróra kockázott vaj
- 3-5 ek cukor
- 1 cs só
- kb 50 ml hideg víz
A citromos sajttorta recept elkészítése
- A lisztet a vajjal egy nagy tálban daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
- A tortaformánkba simítjuk a tésztát és 180°C-on 10-15 perc alatt elősütjük.
Sajttorta Hozzávalók:
- 500g mascarpone
- 2 db tojás (M)
- 2 ek keményítő
- 2 db citrom leve
- 12 dkg cukor (+/- a citrom savanyúságától függően)
- 2 ek aprított friss/szárított bazsalikom
- 1 kk fahéj
- kis vanília
Citromos sajttorta recept elkészítése
- Egy nagy tálban a mascarponét robotgép segítségével teljesen elkeverjük a cukorral, a citromok levével, a fahéjjal, a vaníliával és a bazsalikommal.
- Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd végül a keményítőt is.
- A citromos masszát a vajas tésztánkra öntjük és a sajttortát 165°C-on 40 perc alatt készre sütjük.
- A kész sajttortát minimum 4 órát szobahőmérsékleten a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük és pár órán át teljesen kihűtjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.