Citromos-Bazsalikomos Sajttorta recept

Citromos-Bazsalikomos Sajttorta recept

Szuper krémes és nagyon lágy citromos sajttorta recept, extra bazsalikommal feldobva. Igazán egyszerű és nagyon finom sajttorta, ami a citromos süti fanok nagy kedvence lehet. Tökéletes, ha valami kis extrább citromos finomságra vágysz! 💛🤘🏻

Citromos Sajttorta recept

Vajas tészta alap:

Ez a sajttorta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 200 g félfogós liszt
  • 100 g hideg apróra kockázott vaj
  • 3-5 ek cukor
  • 1 cs só
  • kb 50 ml hideg víz

A citromos sajttorta recept elkészítése

  1. A lisztet a vajjal egy nagy tálban daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
  3. A tortaformánkba simítjuk a tésztát és 180°C-on 10-15 perc alatt elősütjük.

Bazsalikomos - Citromos Sajttorta recept

Sajttorta Hozzávalók:

  • 500g mascarpone
  • 2 db tojás (M)
  • 2 ek keményítő
  • 2 db citrom leve
  • 12 dkg cukor (+/- a citrom savanyúságától függően)
  • 2 ek aprított friss/szárított bazsalikom
  • 1 kk fahéj
  • kis vanília

Citromos sajttorta recept elkészítése

  1. Egy nagy tálban a mascarponét robotgép segítségével teljesen elkeverjük a cukorral, a citromok levével, a fahéjjal, a vaníliával és a bazsalikommal.
  2. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd végül a keményítőt is.
  3. A citromos masszát a vajas tésztánkra öntjük és a sajttortát 165°C-on 40 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész sajttortát minimum 4 órát szobahőmérsékleten a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük és pár órán át teljesen kihűtjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha