Citromos Mignon (szülinapi torta) recept

Citromos Mignon (szülinapi torta) recept

Szuper finom citromos mignon recept most torta verzióban. Egyik ismerősöm szülinapjára készítettem, hatalmas sikere volt! Mindenki nagyon imádta. Remélem, ha elkészíted nálad is ez lesz a torta fogadtatása! 🙂

Citromos piskóta

  • 6 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 citrom leve

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Egy nagyobb tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
  2. A tojások sárgáját, a maradék cukorral és a vízzel felhabosítjuk.
  3. Hozzá keverjük a lisztet, a vajat, a sütőport és a citrom levét.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjét.
  5. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük és 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A kész piskótát szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd 3 egyenlő lappá vágjuk.

citromos mignon recept

Citromos krém

  • 3 cs vaníliás pudingpor vagy 135 g keményítő
  • 8 dl tej
  • 2 db citrom leve
  • 10 dkg cukor (lehet több is, a citromtól függ)
  • 350 ml habtejszín

elkészítés

  1. A tejből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a citromlét is belekeverjük.
  2. Az így kapot krémünket teljesen kihűtjük.
  3. A hűtő hideg krémünket robotgéppel átkeverjük (Akkor jó ha nagyon sűrű és kemény, ezért csak robotgéppel tudjuk).
  4. A tejszínt hozzáöntjük és tovább keverjük a robotgéppel. Kellemes lágy krémet kell kapunk.
  5. A krémmel megtöltjük a piskótákat. A külsejére és a tetejére nem kenünk krémet, mert különben lecsúszik róla a máz. 🙂

Cukormáz

  • 400 g porcukor
  • fél citrom leve (lehet több vagy kevesebb is a citromtól függ, olyan sűrűnek kell lennie, mint ahogy a videóban látszik)
  • sárga ételfesét

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalóinkat és ha megfelelő állagú (sűrűn folyós) ráöntjül a torta tetejére és kész is. 🙂

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

citromos mignon recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha