Citromtorta

Ez a citromtorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Citromos Piskóta Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg olaj
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 cs só
  • 3 citrom leve
  1. A tojásokat, a sóval és a cukorral fehéredésig verjük.
  2. Hozzákeverünk 2 ek lisztet.
  3. Belekeverjük az olajat és a citromok levét. Majd a végén a maradék lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is. (Óvatos mozdulatokkal forgassuk össze, hogy ne essen össze a tojások habja.)
  4. A masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on 20 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
  5. A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.

Citromoskrém: 

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cukrozott növényi habtejszín
  • 2-3 citrom leve
  • pár csepp vanília
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 12 dkg porcukor (+/- ízlés szerint)
  • citromsárga ételfesték
  1. A habtejszínt a mascaponéhoz öntjük és kemény habbá verjük.
  2. Az ételfesték kivételével az összes többi hozzávalót belekeverjük.
  3. A krém 1/7-ét sárgára színezzük.

Torta összeállítása:

  1. A tortát a fehér citromos krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele.
  2. A sárga krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd elsimítjuk.
  3. A maradék krémmel kis ’krémcsókokat’ nyomunk a torta tetejére, tetszés szerint díszítő gyöngyökkel díszíthetjük, a képen látható módon.
  4. Pár órára a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük