Egyszerű Pucér Torta Recept

Egyszerű Pucér Torta Recept

Ezt a kis csinos tortát sütöttem idén a szülinapomra, ezért csakis a kedvenceim vannak benne. 😁 Egyszerű Karamellás-Csokis Pucér Torta Recept 🥰 Lágy és habos mascarponés krém, rengeteg karamellás csokoládéval, igazán szaftos csokis piskóták között rétegezve. 🤩 És hát természetesen nem csak csinos, de naaagyon finom! 🤤

Egyszerű Pucér Torta Recept

Egyszerű Karamellás Pucér Torta Recept

Hozzávalók a Torta alapjához:

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél készíteni, akkor kattints IDE.

  • 100 g étcsoki (min 85%-os)
  • 200 g vaj
  • 230 g cukor
  • 250 g liszt
  • 3 db tojás (M-es)
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 100 ml tej
  • 1 kk vanília paszta

elkészítés

  1. Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük.
  2. A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával robotgéppel elkeverjük (nem kell felhabosítani).
  3. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
  4. A kihűlt vajas csokit belecsorgatjuk a tojásos masszába, hozzáadunk 2 evőkanállal a szára hozzávalókból és robotgéppel csomómentesre keverjük.
  5. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a többi száraz hozzávalónkat és a tejet is. Elkeverjük csomómentesre. Fontos, hogy gyors és határozott mozdulatokkal dolgozzunk és soha ne keverjük túl a piskótánkat!
  6. A kész masszánkat ketté osztjuk és 2 db 18 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
  7. A kész piskótáinkat kihűtjük, majd három-három (vagy akár négy-négy) egyenlő lappá vágjuk.

Egyszerű Pucér Torta Recept

Hozzávalók Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g cukrozott, növényi habtejszín
  • 7 ek porcukor
  • 1 ek vanília paszta
  • pár csepp citromlé
  • 1 késhegynyi fahéj

További hozzávalók:

  • 200 g szőke (karamellás) csokoládé

*A karamellás csokit itt tudod beszerezni. Ha esetleg magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod. 🙂

Karamellás-Csokis Torta Recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A mascarponét és a cukrot egy nagy tálba öntjük, majd teljesen elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a vaníliát, a citromlét és a fahéjat is.
  3. Végül hozzáöntjük a cukrozott növényi habtejszínt és robotgép segítségével tartós, lágy krémmé keverjük.
  4. A karamellás csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  5. A kihűlt piskótákat a mascarponés krémünkkel és az olvasztott karamellás csokoládénkkal rétegezzük. (A piskótát egyenletesen megkenjük a mascarponés krémmel, majd 2-3 evőkanálnyi szőke csokoládét csorgatunk a krém tetejére.)
  6. A tortalapok rétegzése után a torta külsejét vékonyan beburkoljuk a krémünkkel, majd a olvasztott szőke csokit csorgatunk le az oldalán és oszlatunk el a tetején.
  7. A kész tortánkat minimum 4 órán át a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Egyszerű Karamellás-Csokis Torta Recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet