Bosszúállók torta

Bosszúállók torta

Ez a torta nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged. 

Tortaalap: 

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 ek víz
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor

Elkészítés:

  1. A tojássárgájákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kakaós masszába.
  4. 2 db 18 cm-es formába öntjük és 180C-on kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kihűltek 2- 3 lapba vágjuk.

Krémek:

 

Díszítés (min 3 nappal az összeállítás elött készítsük el, hogy kiszáradjanak):

  • 1 db fekete fondant (250g)
  • 2 db fehér fondant (500g)
  • 1 db 250g zöld fondant
  • piros, kék zselés állagú ételfesték
  • kakaópor
  • keményítőn nyújtjuk

Hulk ökle:

  1. A zöld fondantot 5 kisebb és 2 nagyobb részre osztjuk.
  2. Az 5 kicsit ujjaknak formázzuk és az egyik nagyobbhoz rögzítjük őket cukorragasztóval.
  3. A másik nagyobb rész lesz a csukló, ezt fogpiszkálóval rögzítjük a kéz aljához.
  4. Marcipánkéssel formázzuk, kakaóporral árnyékoljuk.
  5. Sütőpapírra fektetjük.

Thor mjölnir-je:

  • ½ fehér és ½ fekete fondantot használunk.
  • 1-2 ek kakaópor
  1. A fehér fondant felét (a felének a felét ugye J ) összegyúrjuk kakaóporral és rudat sodrunk belőle (ez lesz a szár).
  2. A másik felét összegyúrjuk a feketével. Az így kapott masszának a ¼-et levágjuk. A nagy részéből pedig téglalapot formálunk (ez lesz a mjölnir feje).
  3. Fogpiszkálóval és cukorragasztóval összerögzítjük a két elemet.
  4. A maradék feketés fondantot két részre osztjuk. Az egyikből kis részt teszünk a szár végére, ezt is fokpiszkálóval rögzítjük. A másikból vékony szálat sodrunk és rátekerjük a szárra.
  5. Sütőpapírra fektetjük.

Amerika kapitány pajzsa:

  1. Kis fehér fondantot beszínezünk pirosra és egy kis darabot kékre.
  2. A fehér fondantbol szaggatunk egy közepes kört és egy kis csillagot. A pirosból 2 kört szaggatunk (legnagyobb + második legkisebb), a kékből szaggatjuk a legkisebb kört.
  3. Ezeket cukorragasztóval egymásra ragasztjuk.
  4. Kakaóporral árnyékoljuk.
  5. Sütőpapírra fektetjük.

 

Összeállítás:

  1. A tortalapokat rétegezük: Kakaóslap + fehércsokis krém + lekvár (ízlés szerint). Az utolsó lap tetejére már nem kenünk fehércsokis krémet.
  2. A torta oldalára és tetejére étcsoki ganachet kenünk.
  3. Pár percet pihentetjük a hűtőben, majd még egy réteg étcsoki ganachet kenünk a tortára.
  4. A torta tetején kb 5 cm-es lyukat vágunk (a Hulk-ököl helyének). A torta egyik oldalán a tetejétől az alja felé lyukat vágunk a mjölnirnek. Majd egyik oldalára a pajzsnak is.
  5. A lyukakat megkenjük az étcsokiganache-al.
  6. Fehér és fekete fondantot gyúrunk össze márványosra, kör alakban vékonyra nyújtjuk, majd a tortára emeljük.
  7. Rásimítjuk, a lyukaknál kivágjuk, majd ráillesztjük a formákat is.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet