Ez a torta nagyjából 50 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Hozzávalók:
- Tölteléknek való étcsokis Ganache recept itt
- Fondant alá való fehér csokis Ganache recept itt
- 1 kg fondant
Sörös piskóta:
Egy 22 cm-es és 2 db 20 cm-es kerek formában.
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 220 g kókuszolaj
- 500 ml coffee fusion sör
- 60 dkg liszt
- 2 sütőpor
- 20 g étkezési keményítő
- 40 g kakaópor
elkészítés:
- tojásokat habosra keverjük a cukorral
- beleöntjük az olajat a kakaóport
- majd a sört, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
- 180°C-on tűpróbáig sütjük
Sörös- csoki krém hozzávalók:
- 1 korsó Coffee Fusion sör
- 100 g cukor
- 90 g búzaliszt
- Feltesszük a sört forrni, beleöntjük a cukrot.
- Ha a cukor elolvadt benne. A liszthez hozzákeverünk pár evőkanállal a sörből.
- Majd a sörbe belekeverjük a lisztes masszát, visszatesszük a tűzre és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
- Ha kihűlt hozzákeverjük a tölteléknek való étcsokis ganachet.
Összeállítás:
- A sörös piskótákat félbe vágjuk.
- A 22 cm-es piskótákkal kezdünk, megkenjünk a sörös-csoki krémmel, majd erre teszünk egy 20 cm-es piskótát, megkenjünk krémmel, majd így folytatjuk az összes többi piskótával (a legtetejére nem kenünk krémet).
- Hatszög alakúra vágjuk, a tortát. Rákenünk egy réteg fehér csokis ganachet, majd pihentetjük a hűtőben.
- Kenünk rá még egy réteg fehér csokis ganachet.
- Fél kg fondantot beszínezünk sárga étel festékkel és téglalap alakúra nyújtjuk, majd a torta oldalára simítjuk. Kiemeljük a 6 szögeket marcipán késsel, ahogy azt a videóban láthatjátok.
- 25 dkg fehér fondantból peremet készítünk (kisodorjuk és cukros vízzel a tortára ragasztjuk.)
- Ráragasztjuk a fülét is. (ezt 2 nappal elötte megformázzuk, hogy jól kiszáradjon)
- Kakaóporral beárnyékoljuk és tejszínhabot teszünk a tetejére.
- Kész is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=rEDt0jdtSvk