Sörös – Csokitorta / 3D-s Fondantos Söröskorsó/

Sörös – Csokitorta / 3D-s Fondantos Söröskorsó/

Ez a torta nagyjából 50 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók: 

  • Tölteléknek való étcsokis Ganache recept itt
  • Fondant alá való fehér csokis Ganache recept itt
  • 1 kg fondant

Sörös piskóta:

Egy 22 cm-es és 2 db 20 cm-es kerek formában.

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 220 g kókuszolaj
  • 500 ml coffee fusion sör 
  • 60 dkg liszt
  • 2 sütőpor
  • 20 g étkezési keményítő
  • 40 g kakaópor

elkészítés:

  1. tojásokat habosra keverjük a cukorral
  2. beleöntjük az olajat a kakaóport
  3. majd a sört, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
  4. 180°C-on tűpróbáig sütjük

Sörös- csoki krém hozzávalók:

  • 1 korsó Coffee Fusion sör
  • 100 g cukor
  • 90 g búzaliszt
  1. Feltesszük a sört forrni, beleöntjük a cukrot.
  2. Ha a cukor elolvadt benne. A liszthez hozzákeverünk pár evőkanállal a sörből.
  3. Majd a sörbe belekeverjük a lisztes masszát, visszatesszük a tűzre és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Ha kihűlt hozzákeverjük a tölteléknek való étcsokis ganachet.

Összeállítás:

  1. A sörös piskótákat félbe vágjuk.
  2. A 22 cm-es piskótákkal kezdünk, megkenjünk a sörös-csoki krémmel, majd erre teszünk egy 20 cm-es piskótát, megkenjünk krémmel, majd így folytatjuk az összes többi piskótával (a legtetejére nem kenünk krémet).
  3. Hatszög alakúra vágjuk, a tortát. Rákenünk egy réteg fehér csokis ganachet, majd pihentetjük a hűtőben.
  4. Kenünk rá még egy réteg fehér csokis ganachet.
  5. Fél kg fondantot beszínezünk sárga étel festékkel és téglalap alakúra nyújtjuk, majd a torta oldalára simítjuk. Kiemeljük a 6 szögeket marcipán késsel, ahogy azt a videóban láthatjátok.
  6. 25 dkg fehér fondantból peremet készítünk (kisodorjuk és cukros vízzel a tortára ragasztjuk.)
  7. Ráragasztjuk a fülét is. (ezt 2 nappal elötte megformázzuk, hogy jól kiszáradjon)
  8. Kakaóporral beárnyékoljuk és tejszínhabot teszünk a tetejére.
  9. Kész is!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=rEDt0jdtSvk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük