Sörös piskóta, sörös krém és söröskorsó külsejű Süti

Sörös piskóta, sörös krém és söröskorsó külsejű Süti

*a teljes recept laktóz és tejfehérje mentes

1 fázis: rétegezve 2 fázis: ganacheal az oldalán 3 fázis fondantal díszítve

Ganache krém:

  • 200 ml növényi habtejszín 
  • 180 g étcsoki


elkészítés:

  1. összemelegítjük egy lábasban a csokit és a tejszínt
  2. ketté osztjuk az egyik felét meghagyjuk ganache krémnek úgy ahogy van, az kész is.( a másik felét pedig tovább készítjük sörös krémnek.)


Sörös Krém:


elkészítés

  1. Ganache krém feléhez hozzáadjuk a fehér csokit, a tejszínt és a sört
  2. Vissza tesszük a tűzhelyre és hozzátesszük a keményítőt, 1 percig főzzük és kész is

Sörös piskóta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 110 g kókuszolaj
  • 250 ml coffee fusion sör (Karl mikrosörfőzde ) 
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 g étkezési keményítő
  • 20 g kakaópor

elkészítés:

  1. tojásokat habosra keverjük a cukorral
  2. beleöntjük az olajat a kakaóport
  3. majd a sört, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
  4. 180°C-on tűpróbáig sütjük

Díszítéshez:

  • fondant
  • zselés állagú sárga ételfesték
  • növényi habtejszín
  • keksz
  • kajszi lekvár

Összeállítás:

  1.  Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a piskótát.
  2. Rétegezzük: 
  • Piskóta
  • Sörös krém
  • Keksz
  • Kajszi lekvár
  • piskóta

3. ha rétegeztük az oldalát bekenjük ganache kremmel
4. a fondantot beszínezzük sárgára, kis téglalapokra nyujtjuk és az oldalára helyezzük
5. marcipán késsel finomíthatjuk és kakaóporral is árnyékolhatjuk.
6. ha van kedvünk füleket is csinálhatunk a korsóknak
7. a tetejükre tejszínhabot kanalazunk és kész is

 

Jó étvágyat és kellemes elkészítés kívánok!

Míra

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=tfse3weebgk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet