*a teljes recept laktóz és tejfehérje mentes
![]() |
1 fázis: rétegezve 2 fázis: ganacheal az oldalán 3 fázis fondantal díszítve |
Ganache krém:
- 200 ml növényi habtejszín
- 180 g étcsoki
elkészítés:
- összemelegítjük egy lábasban a csokit és a tejszínt
- ketté osztjuk az egyik felét meghagyjuk ganache krémnek úgy ahogy van, az kész is.( a másik felét pedig tovább készítjük sörös krémnek.)
Sörös Krém:
- 50 ml növényi habtejszín
- 90 g fehércsoki
- 1 dl coffee fusion sör (Karl mikrosörfőzde )
elkészítés
- Ganache krém feléhez hozzáadjuk a fehér csokit, a tejszínt és a sört
- Vissza tesszük a tűzhelyre és hozzátesszük a keményítőt, 1 percig főzzük és kész is
Sörös piskóta:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 110 g kókuszolaj
- 250 ml coffee fusion sör (Karl mikrosörfőzde )
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 10 g étkezési keményítő
- 20 g kakaópor
elkészítés:
- tojásokat habosra keverjük a cukorral
- beleöntjük az olajat a kakaóport
- majd a sört, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
- 180°C-on tűpróbáig sütjük
Díszítéshez:
- fondant
- zselés állagú sárga ételfesték
- növényi habtejszín
- keksz
- kajszi lekvár
Összeállítás:
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a piskótát.
- Rétegezzük:
- Piskóta
- Sörös krém
- Keksz
- Kajszi lekvár
- piskóta
3. ha rétegeztük az oldalát bekenjük ganache kremmel
4. a fondantot beszínezzük sárgára, kis téglalapokra nyujtjuk és az oldalára helyezzük
5. marcipán késsel finomíthatjuk és kakaóporral is árnyékolhatjuk.
6. ha van kedvünk füleket is csinálhatunk a korsóknak
7. a tetejükre tejszínhabot kanalazunk és kész is