😍 Itt van álmaid Málnatortája!🍰☁️
Ez a málnatorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Piskóta Hozzávalók:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 8 ek víz
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 4 dkg kakaópor
- 1 cs só
- A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját az összes többi hv-val elkeverjük.
- A tojások fehérját két részletben, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós masszába.
- A kész masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
- A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.
Málna jam:
- 10-13 dkg vaníliás cukor
- 300 g málna
- 2 ek keményítő
- 2 ek víz
- A málnát a cukorral elkeverjük és elkezdjük összefőzni
- A keményítőt a vízzel csomómentesen elkeverjük.
- Az összefőzött málnákhoz hozzáöntjük a feloldott keményítőt és pár másodperc alatt besűrítjük.
- Az összes piskóta lapunkat megkenjük a jammel. (A krémmel való összeállításnál ne felejtsük el, hogy az utolsó piskótát lekváros résszel lefelé fektessük le.)
Mascarponés krém:
- 500g mascarpone
- 500g cukrozott növényi habtejszín
- 150 g vaníliás cukor
- málnapiros ételfesték
- A habtejszínt és a cukrot a mascaponéhoz öntjük és kemény habbá verjük.
- A krém 1/5-ét málnapirosra színezzük.
Torta összeállítása:
- A tortát a fehér mascarponés krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele.
- A málnapiros krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd kicsit elsimítjuk.
- Pár órára a hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
https://www.instagram.com/p/CCvt_46jVHE/