Habkönnyű Mascarponés Málnatorta

Ez a málnatorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Piskóta Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek víz
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs só
  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját az összes többi hv-val elkeverjük.
  3. A tojások fehérját két részletben, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós masszába.
  4. A kész masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
  5. A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.

Málna jam: 

  • 10-13 dkg vaníliás cukor
  • 300 g málna
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek víz
  1. A málnát a cukorral elkeverjük és elkezdjük összefőzni
  2. A keményítőt a vízzel csomómentesen elkeverjük.
  3. Az összefőzött málnákhoz hozzáöntjük a feloldott keményítőt és pár másodperc alatt besűrítjük.
  4. Az összes piskóta lapunkat megkenjük a jammel. (A krémmel való összeállításnál ne felejtsük el, hogy az utolsó piskótát lekváros résszel lefelé fektessük le.)

Mascarponés krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g cukrozott növényi habtejszín
  • 150 g vaníliás cukor
  • málnapiros ételfesték
  1. A habtejszínt és a cukrot a mascaponéhoz öntjük és kemény habbá verjük.
  2. A krém 1/5-ét málnapirosra színezzük.

Torta összeállítása:

  1. A tortát a fehér mascarponés krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele.
  2. A málnapiros krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd kicsit elsimítjuk.
  3. Pár órára a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük