Habkönnyű Mascarponés Málnatorta

Habkönnyű Mascarponés Málnatorta

😍 Itt van álmaid Málnatortája! 🍰☁️

Mascarponés Málnatorta Hozzávalók a Piskótához:

Ez a málnatorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.  Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek víz
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs só

Mascarponés Málnatorta

elkészítés
  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a többi hozzávalóval elkeverjük és picit felhabosítjuk.
  3. A tojások fehérjét két részletben, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós masszába.
  4. A kész masszát 2 részre osztjuk és szilikonos sütőpapírral bélelet 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180°C-on kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A kihűlt piskótákat 2-2 egyenlő lapra vágjuk.

Málna jam: 

  • 10-13 dkg vaníliás cukor
  • 300 g málna
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek víz
elkészítés
  1. A málnát a cukorral elkeverjük és elkezdjük összefőzni.
  2. A keményítőt a vízzel csomómentesen elkeverjük.
  3. Az összefőzött málnákhoz hozzáöntjük a feloldott keményítőt és pár másodperc alatt, szorgosan kevergetve besűrítjük.
  4. Az összes piskóta lapunk tetejét megkenjük a langyos jammel. (A krémmel való összeállításnál ne felejtsük el, hogy az utolsó piskótát lekváros résszel lefelé fektessük le. 🙂 )

 

Mascarponés Málnatorta

Mascarponés krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g cukrozott növényi habtejszín
  • 150 g vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • málnapiros ételfesték
elkészítés
  1. A habtejszínt, a vaníliás cukrot, és a fahéjat a mascaponéhoz öntjük, és kemény habbá verjük. Sürű, lágy, édes és habos krémet kell kapnunk.
  2. A krém 1/5-ét málnapirosra színezzük.
Torta összeállítása:
  1. A tortát a fehér mascarponés krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele.
  2. A málnapiros krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd egy kiskanál segítségével rusztikusan elsimítjuk.
  3. Pár órára a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet