Karamell torta recept, karamellás popcorn díszítéssel🍿

Karamell torta recept, karamellás popcorn díszítéssel🍿

Ez a torta egy 18cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged. 

Piskóta: 

  • 4 tojás
  • 4ek cukor
  • 5ek liszt
  • ½ cs sütőpor
  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük.
  2. Majd 2 részletben belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. 2db 18cm-es sütőformába öntjük és 180°C-on tűpróbáig sütjük.
  4. A piskótákat kihűtjük, majd mindkettő piskótát ketté vágjuk.

Krém:

  • 250g ricotta
  • 250ml habtejszín
  • cukor és vaníliás cukor ízlés szerint (a karamell elég édes, ha popcornnal díszítjük az viszont sós… szóval ki kell kísérletezni, hogy ízlik)
  • 3 ml kávé
  • ½ citrom leve
  1. A ricottát elkeverjük a cukorral, a kávéval és a citromlével, majd a habtejszínnel.
  2. Habzsákba töltjük.

Egyéb HV-k: karamellszósz és ½ cs popcorn

A tortát a videómban látható módon összeállítjuk.

  1. Az alsó piskótát megkenjük a krémmel, majd egy réteg karamellszószt is öntünk rá.
  2. Ráhelyezzük a következő piskótát és ugyanígy rétegezük a piskótalapokat krémmel és karamellel.
  3. A torta tetejét és oldalát is befedjük a krémmel.
  4. Tetszés szerint díszítjük a karamellel és popcornnal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet