Mennyei gluténmentes és laktózmentes Kókuszos Málnatorta recept: Hello 10 ezer követő! ?? Így, hogy elérkeztünk ehhez a mérföldkőhöz ünnepeljünk is egyet ezzel a szuper finom kókuszos málnatortával. Ha tehetném adnék most mindenkinek egy szeletet, hiszen szuper finom, nagyon krémes és tökéletesen megérdemelnétek, mert itt vagytok velem!?
Hozzávalók a Kókuszos Piskótához:
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 5 db (M-es) tojás
- 10 dkg porcukor
- 5 ek kávé
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 ek keményítő
- 1 mk vanília paszta
- ½ cs. sütőpor
elkészítés
- A tojások fehérjét, a cukorral és a vaníliával robotgép segítségével kemény habbá verjük.
- A száraz hozzávalókat, a tojások sárgájával és a kávéval elkeverjük.
- A tojások fehérjének a kemény habját, lágy mozdulatokkal beleforgatjuk a kókuszos masszánkba.
- A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformákba öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen tűpróbáig sütjük.
- A kész piskótáinkat kihűtjük, majd félbe vágjuk.
Hozzávalók a málna jamhez
- 450 g málna
- 3 ek keményítő
- 5-6 ek cukor
- 2 ek citromlé
- nagy csipet fahéj
- 1 kk vanília paszta
elkészítés
- A málna jamhez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és elkezdjük összefőzni.
- Akkor jó a jam, ha a gyümölcsök teljesen összeestek, ekkor egy botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk, majd leszűrjük. Sűrű lekvár szerű állagot kell kapnunk.
- A kész jamet felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a Krémhez:
- 6 dl kókusztej
- 3, 5 ek keményítő
- 2,5 ek vaníliás pudingpor
- 1 ek vanília paszta
- 6 ek cukor
- 45 g hideg, apróra kockázott növényi vaj
- 400 ml cukrozott, növényi habtejszín
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A kókusztejet elkeverjük a cukorral, a vaníliával, a pudingporral és a keményítővel, majd egy lábasba öntjük és elkezdjük felforralni.
- Folyamatosan kevergetve besűrítjük majd, ha már teljesen sűrű, krémes állaga van apránként hozzákeverjük a vajat.
- A kész krém alapunkat a hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.
- A hideg krém alapunkhoz hozzáöntjük a növényi habtejszínt, és robotgéppel lágy, habos krémmé keverjük.
- A kihűlt, felszeletelt tortalapjainkat rétegezzük a kész krémünkkel és a málna jammel. Ehhez a piskótalapokat megkenjük előszőr a krémmel, majd egy kis málna jam réteggel.
- A tortánkat kívülről is teljesen befedjük a krémünkkel, majd tetszés szerint díszíthetjük a tortánkat. A képen látható díszítéshez csak pár határozott mozdulattal egy sütéshez használatos ecset segítségével visszük fel tetszés szerint a jamet a krémre.
- Fogyasztás előtt még 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.