Kókuszos Málnatorta (gluténmentes és laktózmentes recept)

Mennyei gluténmentes és laktózmentes Kókuszos Málnatorta recept: Hello 10 ezer követő! ?? Így, hogy elérkeztünk ehhez a mérföldkőhöz ünnepeljünk is egyet ezzel a szuper finom kókuszos málnatortával. Ha tehetném adnék most mindenkinek egy szeletet, hiszen szuper finom, nagyon krémes és tökéletesen megérdemelnétek, mert itt vagytok velem!? ⁠

Mohr Míra - Süti MáMohr

Hozzávalók a Kókuszos Piskótához:

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 5 db (M-es) tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 ek kávé
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 ek keményítő
  • 1 mk vanília paszta
  • ½ cs. sütőpor

elkészítés

  1. A tojások fehérjét, a cukorral és a vaníliával robotgép segítségével kemény habbá verjük.
  2. A száraz hozzávalókat, a tojások sárgájával és a kávéval elkeverjük.
  3. A tojások fehérjének a kemény habját, lágy mozdulatokkal beleforgatjuk a kókuszos masszánkba.
  4. A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformákba öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen tűpróbáig sütjük.
  5. A kész piskótáinkat kihűtjük, majd félbe vágjuk.

gluténmentes málnatorta recept

Hozzávalók a málna jamhez

  • 450 g málna
  • 3 ek keményítő
  • 5-6 ek cukor
  • 2 ek citromlé
  • nagy csipet fahéj
  • 1 kk vanília paszta

elkészítés

  1. A málna jamhez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és elkezdjük összefőzni.
  2. Akkor jó a jam, ha a gyümölcsök teljesen összeestek, ekkor egy botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk, majd leszűrjük. Sűrű lekvár szerű állagot kell kapnunk.
  3. A kész jamet felhasználásig a hűtőbe tesszük.

gluténmentes és laktózmentes málnatorta recept

Hozzávalók a Krémhez:

  • 6 dl kókusztej
  • 3, 5 ek keményítő
  • 2,5 ek vaníliás pudingpor
  • 1 ek vanília paszta
  • 6 ek cukor
  • 45 g hideg, apróra kockázott növényi vaj
  • 400 ml cukrozott, növényi habtejszín

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

gluténmentes torta recept

  1. A kókusztejet elkeverjük a cukorral, a vaníliával, a pudingporral és a keményítővel, majd egy lábasba öntjük és elkezdjük felforralni.
  2. Folyamatosan kevergetve besűrítjük majd, ha már teljesen sűrű, krémes állaga van apránként hozzákeverjük a vajat.
  3. A kész krém alapunkat a hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.
  4. A hideg krém alapunkhoz hozzáöntjük a növényi habtejszínt, és robotgéppel lágy, habos krémmé keverjük.
  5. A kihűlt, felszeletelt tortalapjainkat rétegezzük a kész krémünkkel és a málna jammel. Ehhez a piskótalapokat megkenjük előszőr a krémmel, majd egy kis málna jam réteggel.
  6. A tortánkat kívülről is teljesen befedjük a krémünkkel, majd tetszés szerint díszíthetjük a tortánkat. A képen látható díszítéshez csak pár határozott mozdulattal egy sütéshez használatos ecset segítségével visszük fel tetszés szerint a jamet a krémre.
  7. Fogyasztás előtt még 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Mohr Míra instagram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]