Krémes Karamelltorta recept

Krémes Karamelltorta recept

Krémes karamelltorta, a karamellimádók új kedvence.😍🤤 Szuper egyszerű és szuper finom recept.

Krémes Karamelltorta

Hozzávalók a Krémes Karamelltorta alapjához:

Ez a karamelltorta egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 4 db tojás (M-es)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl mandulatej
  • csipet fahéj
  • 1 mk vanília paszta

Hozzávalók Karamellkrémhez:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml növényi habtejszín
  • 5-7 ek karamellszósz
  • csipet só
  • 1 tk vanília paszta
  • csipet fahéj

+ 100 g fehércsoki

+ 50 g karamell

Krémes Karamelltorta recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A tojásokat a cukorral egy nagy tálba öntjük, majd fehéredésig keverjük.
  2. Az olvasztott vaj, amint szobahőmérsékletre hűl hozzákeverjük a tojásokhoz.
  3. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a vajas masszába.
  4. Hozzáöntjük a tejet és a vaníliát, majd jól elkeverjük.
  5. A kész masszát beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformánkba és 180°C-on alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A piskótánkat teljesen kihűtjük.
  7. A fehércsokit megolvasztjuk és belekeverjük a karamell darabkákat.
  8. A krémhez a hozzávalókat egy közepes tálba öntjük és habverővel lágy krémmé keverjük.
  9. A piskótánkat ketté vágjuk, majd megtöltjük a krémünkkel és az olvasztott fehércsokis masszával.
  10. Kívülről beburkoljuk a krémünkkel a tortát és tetszés szerint karamellszósszal díszíthetjük. (A képen lévő díszítéshez egy kiskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe és karamellszószt csorgatunk bele.)

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Karamelltorta recept

 

Egyszerű Karamelltorta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha