Krémes Karamelltorta recept

Krémes Karamelltorta recept

Krémes karamelltorta, a karamellimádók új kedvence.😍🤤 Szuper egyszerű és szuper finom recept.

Krémes Karamelltorta

Hozzávalók a Krémes Karamelltorta alapjához:

Ez a karamelltorta egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 4 db tojás (M-es)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl mandulatej
  • csipet fahéj
  • 1 mk vanília paszta

Hozzávalók Karamellkrémhez:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml növényi habtejszín
  • 5-7 ek karamellszósz
  • csipet só
  • 1 tk vanília paszta
  • csipet fahéj

+ 100 g fehércsoki

+ 50 g karamell

Krémes Karamelltorta recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A tojásokat a cukorral egy nagy tálba öntjük, majd fehéredésig keverjük.
  2. Az olvasztott vaj, amint szobahőmérsékletre hűl hozzákeverjük a tojásokhoz.
  3. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a vajas masszába.
  4. Hozzáöntjük a tejet és a vaníliát, majd jól elkeverjük.
  5. A kész masszát beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformánkba és 180°C-on alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A piskótánkat teljesen kihűtjük.
  7. A fehércsokit megolvasztjuk és belekeverjük a karamell darabkákat.
  8. A krémhez a hozzávalókat egy közepes tálba öntjük és habverővel lágy krémmé keverjük.
  9. A piskótánkat ketté vágjuk, majd megtöltjük a krémünkkel és az olvasztott fehércsokis masszával.
  10. Kívülről beburkoljuk a krémünkkel a tortát és tetszés szerint karamellszósszal díszíthetjük. (A képen lévő díszítéshez egy kiskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe és karamellszószt csorgatunk bele.)

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Karamelltorta recept

 

Egyszerű Karamelltorta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet