Máktorta

#laktózmentesrecept

🖤 Mák imádok, itt az új kedvenc tortátok! 🥰

Puha mákos piskóta, lágy mascarpones mákkrém. Egyszerűen imádni fogjátok! 🤤

máktorta

Ez a máktorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók a Máktorta piskótájához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 60 ml víz
  • pár csepp vanília
  • 1 cs sütőpor
  • 40 g darált mák
  • 18 dkg liszt

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a vízzel felhabosítjuk.
  3. A felhabosított tojások sárgájához, hozzáadjuk a lisztet a mákot és a sütőport, majd lazán elkeverjük. Csomómentes legyen, de ne keverjük túl! 🙂
  4. Apránként beleforgatjuk a tojások fehérjének keményhabját.
  5. Elfelezzük a masszát és két darab szilikonos sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntjük.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on 30 perc alatt készre sütjük.
  7. A piskótákat teljesen kihűtjük, majd ketté vágjuk.

máktorta recept

Mákkrém Hozzávalók:

  • 500 g Szarvasi Mascarpone (laktózmentes)
  • 500 ml cukrozott növényi habtejszín
  • 100 g darált mák
  • 3 ek méz
  • pár csepp vanília
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 db kicsi citromnak a leve

elkészítés

  1. A mascarponet és a habtejszínt robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a mákot, a mézet, a fahéjat, a citromlét és elkeverjük és rétegezhetjük is vele a piskótánkat.

mascarponés mákkrém

A torta összeállításához:

  • 4-5 ek kajszibarack lekvár

összeállítás:

  1. Mind a 4 db piskóta lapunkat megkenjük a lekvárral.
  2. A krémünket nagyjából 5 egyenlő részre osztjuk. 1-1 rész krémmel rétegezzük a tortánkat. (A krémmel való összeállításnál ne felejtsük el, hogy az utolsó piskótát lekváros résszel lefelé fektessük le. 🙂 )
  3. A maradék 2 résznyi krémmel teljesen beburkoljuk a tortánkat. Tetszés szerint habzsákból krémcsókokat nyomva díszíthetjük is a maradék krémmel. Pár szelet gyümölccsel is díszíthetjük tetszés szerint.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük