Málnás-csokis sajttorta

Málnás-csokis sajttorta

Ez a torta egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

 

Vajas tészta alap:

  • 200 g félfogós liszt
  • 100 g hideg apróra kockázott vaj
  • 3-5 ek cukor
  • 1 cs só
  • kb 50 ml hideg víz
    • 250 g málna + 80 g cukor
  1. A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
  3. A tortaformánkba simítjuk a tésztát.
  4. A málnát becukrozzuk és a tésztánkra fektetjük. (Ha fagyasztott málnát használunk, természetesen leöntjük a levét.)
  5. 180C-on 10-15 perc alatt elősütjük.

Sajttorta: 

  • 500 g mascarpone
  • 120 g cukor
  • 2 tojás
  • 4 ek keményítő
  • 1 kis citrom leve
  • 1 kk fahéj
  • 3 ml eszpresszó
  • 100 g tejcsokoládé
  1. A mascarponét elkeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, az eszpresszót és teljesen elkeverjük.
  3. Belekeverjük a mascarponeba a keményítőt is.
  4. A tojásokat egyesével belekeverjük.
  5. Beleforgatjuk a csokoládé darabkáinkat is.
  6. Az elősütött málnás alapra öntjük a masszánkat.
  7. A tortánkat lefedjük alufóliával.
  8. 500 ml vizet felforralunk és egy hőálló lábasba öntjük és a sütőnk aljába tesszük.
  9. A tortaformánkat, ilyen vízgőzős módszerrel 170C-on kb 1 órán át sütjük. Akkor van kész, ha a tortaformánkat megmozgatva már nem ‘lötyög’ a massza, hanem csak egy kicsit ‘mocorog’, de szinte teljesen szilárd.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B9l6rWjBlS_/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet