Málnás-csokis sajttorta

Málnás-csokis sajttorta

Ez a torta egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

 

Vajas tészta alap:

  • 200 g félfogós liszt
  • 100 g hideg apróra kockázott vaj
  • 3-5 ek cukor
  • 1 cs só
  • kb 50 ml hideg víz
    • 250 g málna + 80 g cukor
  1. A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, majd a vízet és gombócot gyúrunk belőle.
  3. A tortaformánkba simítjuk a tésztát.
  4. A málnát becukrozzuk és a tésztánkra fektetjük. (Ha fagyasztott málnát használunk, természetesen leöntjük a levét.)
  5. 180C-on 10-15 perc alatt elősütjük.

Sajttorta: 

  • 500 g mascarpone
  • 120 g cukor
  • 2 tojás
  • 4 ek keményítő
  • 1 kis citrom leve
  • 1 kk fahéj
  • 3 ml eszpresszó
  • 100 g tejcsokoládé
  1. A mascarponét elkeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, az eszpresszót és teljesen elkeverjük.
  3. Belekeverjük a mascarponeba a keményítőt is.
  4. A tojásokat egyesével belekeverjük.
  5. Beleforgatjuk a csokoládé darabkáinkat is.
  6. Az elősütött málnás alapra öntjük a masszánkat.
  7. A tortánkat lefedjük alufóliával.
  8. 500 ml vizet felforralunk és egy hőálló lábasba öntjük és a sütőnk aljába tesszük.
  9. A tortaformánkat, ilyen vízgőzős módszerrel 170C-on kb 1 órán át sütjük. Akkor van kész, ha a tortaformánkat megmozgatva már nem ‘lötyög’ a massza, hanem csak egy kicsit ‘mocorog’, de szinte teljesen szilárd.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B9l6rWjBlS_/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha