Mézes Sütőtökös Torta recept

Mézes Sütőtökös Torta recept

Imádom a piskótáját ennek a mézes sütőtökös torta receptemnek, úgyhogy valószínűleg te is fogod! Nagyon puha és kellemesen édes. Tökéletes őszi süti alap! 🎃

A krém pedig egy szuper egyszerű, nagyon lágy mascarponés krém. Nagyon passzol a piskótához.

Mézes Sütőtökös Torta recept

Hozzávalók a Mézes Sütőtökös Torta alapjához:

Ez a torta 18 cm-es, nagyjából 8 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 250 g orange sütőtök (Szeletelve, megsütve és megpucolva)
  • 120 g cukor
  • 2 db tojás (M-es)
  • 50 g akácméz
  • 185 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 90 g olaj
  • 1 mk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 mk vanília paszta

Mézes Sütőtökös Torta

elkészítés

  1. A sütőtököt, a mézet, a vaníliát és az olajat egy nagy tálba öntjük. Robotgép segítséggel összetörjük a sütőtököt és elkeverjük a hozzávalókkal.
  2. A száraz hozzávalókat bele szitáljuk a sütőtökös masszába.
  3. A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval egy másik tálban fehéredésig keverjük.
  4. A tojásokat hozzákeverjük a sütőtökös maszához. Fontos, hogy ne keverjük túl! Ha túl keverjük összeesik a piskótánk és sütés közben nem nő meg.
  5. A kész masszánkat sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
  6. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd vízszintesen 3 egyenlő részre vágjük.

 Hozzávalók a Mézes Sütőtökös Torta krémjéhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml cukrozott növényi habtejszín
  • 110 g akácméz
  • csipet só
  • ½ citrom leve
  • 1 kk vanília paszta
  • 1 késhegynyi fahéj

Sütőtökös Torta

elkészítés

  1. A mascarponét, a mézzel, a sóval, a vaníliával, a citrom levével és a fahéjjal habosra keverjük.
  2. Hozzáöntjük a habtejszínt és robotgéppel addig verjük, amíg kellemes lágy krémes állagú krémet nem kapunk.
  3. A krémünkkel megtöltjük és beburkoljuk a kihűlt tortalapjainkat.
  4. A kész tortánkat fogyasztás előtt minimum 2 órát a hűtőben pihentetjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet