Mézes Sütőtökös Torta recept

Imádom a piskótáját ennek a mézes sütőtökös torta receptemnek, úgyhogy valószínűleg te is fogod! Nagyon puha és kellemesen édes. Tökéletes őszi süti alap! 🎃

A krém pedig egy szuper egyszerű, nagyon lágy mascarponés krém. Nagyon passzol a piskótához.

Mézes Sütőtökös Torta recept

Hozzávalók a Mézes Sütőtökös Torta alapjához:

Ez a brownie torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 250 g orange sütőtök (Szeletelve, megsütve és megpucolva)
  • 120 g cukor
  • 2 db tojás (M-es)
  • 50 g akácméz
  • 185 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 90 g olaj
  • 1 mk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 mk vanília paszta

Mézes Sütőtökös Torta

elkészítés

  1. A sütőtököt, a mézet, a vaníliát és az olajat egy nagy tálba öntjük. Robotgép segítséggel összetörjük a sütőtököt és elkeverjük a hozzávalókkal.
  2. A száraz hozzávalókat bele szitáljuk a sütőtökös masszába.
  3. A tojásokat, a cukorral, a csipet sóval egy másik tálban fehéredésig keverjük.
  4. A tojásokat hozzákeverjük a sütőtökös maszához. Fontos, hogy ne keverjük túl! Ha túl keverjük összeesik a piskótánk és sütés közben nem nő meg.
  5. A kész masszánkat sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
  6. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd vízszintesen 3 egyenlő részre vágjük.

 Hozzávalók a Mézes Sütőtökös Torta krémjéhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml cukrozott növényi habtejszín
  • 110 g akácméz
  • csipet só
  • ½ citrom leve
  • 1 kk vanília paszta
  • 1 késhegynyi fahéj

Sütőtökös Torta

elkészítés

  1. A mascarponét, a mézzel, a sóval, a vaníliával, a citrom levével és a fahéjjal habosra keverjük.
  2. Hozzáöntjük a habtejszínt és robotgéppel addig verjük, amíg kellemes lágy krémes állagú krémet nem kapunk.
  3. A krémünkkel megtöltjük és beburkoljuk a kihűlt tortalapjainkat.
  4. A kész tortánkat fogyasztás előtt minimum 2 órát a hűtőben pihentetjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük